Explozie puternică într-un complex chimic din Germania! Populația, alertată să nu iasă din case: „Pericol extrem”. Un mort și zeci de răniți

Explozie puternică într-un complex chimic din Leverkusen, Germania. Populația din zonă a fost sfătuită să rămână în case.

27 iul. 2021, 15:40
Explozie puternică într-un complex chimic din Germania! Populația, alertată să nu iasă din case: „Pericol extrem”. Un mort și zeci de răniți

Update

. Explozia a fost soldată cu un mort, 16 răniţi şi patru persoane date dispărute.”Suntem profund bulversaţi de acest accident tragic şi de moartea unui colaborator”, anunţă conducerea Currenta într-un comunicat.

Știre inițială

O explozie puternică a avut loc în urmă cu puțin timp la un complex chimic din Leverkusen, Germania. Populația din zonă a fost sfătuită să rămână în case.

Explozia s-a produs într-o zonă a fabricii Bayer, care se ocupă cu reciclarea deșeurilor.

Austostrada A1 care face legătura între Leverkusen şi Koln a fost închisă pe ambele sensuri. Locuitorii din zonă a fost avertizați prin sistemul de alerte german să stea în case şi să închidă ferestrele. Alerta către populaţie a fost însoţită de mesajul „Pericol extrem”.

Incidentul s-a soldat cu mai mulţi răniţi, inclusiv doi grav, în rândul angajaţilor, anunţă reprezentanţi ai parcului chimic.

”Mai mulţi angajaţi au fost răniţi în acest eveniment, iar cel puţin doi (dintre ei au fost răniţi) grav”. Alţi cinci angajaţi au fost daţi dispăruţi.

Mai multe publicaţii germane scriu că explozia a avut loc într-o instalaţie de tratare a deşeurilor.

O anchetă a pompierilor este în curs de desfăşurare.

Compania Bayer a trimis un comunicat în care confirmă explozia, dar nu a oferit mai multe detalii.