Explozie puternică la Lidl, la sediul central din Germania. Trei persoane au fost rănite

Trei persoane au fost rănite într-o explozie produsă la o clădire de birouri în oraşul Neckarsulm din sudul Germaniei, a anunţat miercuri poliţia, citată de agenţia DPA.

17 feb. 2021, 20:10
Explozie puternică la Lidl, la sediul central din Germania. Trei persoane au fost rănite

Explozia a avut loc la ora locală 14.50 (15.50, ora României). O amplă operaţiune a poliţiei era în curs în zona industrială, unde se află de asemenea sediul central al lanţului de supermarketuri Lidl, deşi nu era clar imediat dacă explozia s-a produs în clădirea Lidl.

Agenţia EFE menţionează pe de altă parte că se crede că explozia a fost cauzată de o scrisoare cu bombă adresată companiei.

Citeşte şi Explozie puternică în centrul Madridului. Sunt cel puţin doi morţi, mai multe clădiri au fost afectate VIDEO

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, citat de The Sun, la originea exploziei s-ar afla „un pachet cu bombă sau o scrisoare cu bombă”.

Un total de 100 de persoane au fost evacuate şi echipe ale poliţiei au intrat în clădirea Lidl.

Citeşte şi Explozie puternică la o fabrică de componente auto. Cel puţin un mort şi şapte răniţi, conform bilanţului preliminar

Poliţia nu a dat încă amănunte dacă această explozie are legătură cu alta, care s-a produs marţi, la aproximativ 60 km de oraşul Neckarsulm, unde a avut loc explozia de miercuri. Presa germană aminteşte că marți, o persoană a fost rănită după ce un pachet a explodat la instalația de fabricare a producătorului german de băuturi, ADM Wild, din orașul Eppelheim, din statul Baden-Württemberg. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că un pachet a explodat în timp ce era deschis de un angajat. Angajatul respectiv a suferit răni ușoare în urma exploziei.