Explozie puternică la o fabrică de componente auto. Cel puţin un mort şi şapte răniţi, conform bilanţului preliminar

Cel puțin o persoană a murit și alte șapte au fost rănite într-o explozie provocată de o acumulare de gaz care a avut loc joi la ora locală 12:50 (06:50, ora României) la o fabrică de piese auto din Tianjin, în nordul Chinei.

14 ian. 2021, 15:39
Explozie puternică la o fabrică de componente auto. Cel puţin un mort şi şapte răniţi, conform bilanţului preliminar

Incidentul s-a produs în zona liberă portuară Tianjin, la o fabrică de componente care aparține Tianjin Jc Auto Parts Corporation, după cum transmite CGTN. După finalizarea operațiunii de salvare, echipa de pompieri a raportat că nimeni nu a rămas blocat în clădire. Operaţiunile de salvare au durat aproape trei ore, până în jurul orei locale 15.30. A fost deschisă o anchetă este pentru a se stabili din ce cauză s-a produs această explozie.

Citeşte şi Explozie pe aeroport, după aterizarea avionului cu miniştrii noului guvern. Sunt cel puţin 12 morţi

Fotografii și videoclipuri de la incident au fost distribuite pe rețelele de socializare.

Tianjin este celebru prin exploziile devastatoare din 2015, când cel putin 50 oameni au murit şi aproximativ 700 au fost răniţi. Exploziile au fost atat de puternice, incat au fost vizibile din spatiu, detectate de sateliti. Suflul deflagratiilor a facut ravagii pe o raza de cativa kilometri în jur.

Exploziile s-au produs cu o jumatate de ora inainte de miezul noptii, intr-un depozit de explozibil dintr-un parc industrial. Dupa o prima deflagratie, care a provocat un incendiu vizibil de la departare, a urmat o a doua, de sapte ori mai puternica. Apoi altele, de intensitate redusă.