EXPLOZIE Târgu Mureş. Bărbat suspectat că s-a branşat ilegal la reţeaua de gaz, REŢINUT

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, suspectat de săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin explozie şi vătămare corporală din culpă, a fost reţinut de poliţişti în cazul exploziei produse sâmbătă dimineaţa într-un apartament de la strada Cisnădiei din Târgu Mureş, în urma căreia două persoane au fost rănite.

15 dec. 2014, 11:49
EXPLOZIE Târgu Mureş. Bărbat suspectat că s-a branşat ilegal la reţeaua de gaz, REŢINUT

Bărbatul este suspectat că s-a branşat ilegal la veche reţea de gaz metan, iar din acest motiv gazul s-a propagat în apartamentul distrus de o deflagraţie, unde vechile conducte au fost tăiate şi nu au fost securizate, potrivit Agerpres.

Prefectul judeţului Mureş, Vasile Liviu Oprea, a declarat luni, că imediat după producerea exploziei de pe Strada Cisnădiei a dispus constituirea unei comisii mixte, care a identificat cauza exploziei.

„Am dispus constituirea unei comisii formată din reprezentanţi ai IPJ, ai ISU, al Inspectoratului pentru Construcţii şi ai Companiei de Gaz. În urma cercetărilor s-a identificat o persoană care domiciliază în acelaşi imobil şi care s-a branşat în mod ilegal la vechea instalaţie, care a fost dezafectată de EON Gaz. În urma acţiunii de sustragere, gazul metan s-a propagat spre apartamentul de la etajul IV unde a avut loc deflagraţia. De asemenea, proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia a efectuat în urmă cu o perioadă de timp lucrări de reamenajare a apartamentului şi, din cauza faptului că a fost tăiată ţeava veche, s-au acumulat gaze în apartamentul respectiv şi, prin utilizarea unei surse de foc, s-a produs explozia respectivă. Persoana a fost reţinută 24 de ore şi urmează să se stabilească dacă va fi arestată sau nu pentru 30 de zile”, a arătat Oprea.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mureş a arătat, luni, că în urma activităţilor de cercetare la faţa locului, echipa operativă a identificat un bărbat de 47 de ani, domiciliat în blocul de locuinţe afectat de explozie, care s-a branşat în mod ilegal la vechea instalaţie de gaz dezafectată de către EON Gaz, rupând sigiliul aplicat.

‘În urma acţiunii de sustragere de gaz metan, săvârşită de bărbatul în cauză, gazul metan s-a propagat spre apartamentul unde a avut loc explozia, pe fondul unor lucrări efectuate în mod defectuos de proprietarii acelui apartament şi s-a produs explozia. Potrivit IPJ Mureş, în urma exploziei de sâmbătă, unul dintre pereţii exteriori ai apartamentului situat la etajul IV, unde a avut loc deflagraţia, a fost dărâmat, resturile fiind împrăştiate pe aproximativ 10 metri în jurul blocului, iar alte 5 apartamente, din acelaşi bloc, au suferit distrugeri constând în spargerea geamurilor de la ferestre şi deteriorarea uşilor de acces.