Explozie uriașă, urmată de incendiu într-un cartier rezidențial din Istanbul. Trei persoane și-au pierdut viața

Explozie uriașă urmată de incendiu în Istanbul. S-a întâmplat duminică seara, în cartierul Kadıköy. Din păcate, trei persoane au murit în urma incidentului dramatic.

09 oct. 2022, 22:15
Explozie uriașă, urmată de incendiu într-un cartier rezidențial din Istanbul. Trei persoane și-au pierdut viața

Update.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a făcut anunțul că trei persoane și-au pierdut viața în urma exploziei. „Din păcate, trei persoane și-au pierdut viața în explozia din Fikirtepe, Kadıköy. Eforturile de căutare continuă în clădire. Îmi pare rău pentru cei care și-au pierdut viața în explozie și transmit condoleanțe rudelor lor”, a spus Ali Yerlikaya.

Cauza preliminară a exploziei dintr-o clădire rezidențială din Istanbul, în Turcia, este o scurgere de gaz, a anunțat agenția de presă Ihlas (İHA).

Nu se știu prea multe detalii legate de incident, oamenii legii au ajuns la fața locului și au început cercetările. Până în momentul de față s-a înregistrat o victimă, potrivit agenției Anadolu.

Intensitatea exploziei a afectat și clădirile din zonă și câteva mașini parcate.

„Explozia, care ar fi fost cauzată de o scurgere de gaze naturale, a avut loc la etajul al treilea al unei clădiri cu trei etaje din Kadıköy. După explozie, în clădire a izbucnit un incendiu, iar clădirile din jur și mai multe vehicule au fost avariate în urma exploziei”, a relatat agenția.

Pompierii au reușit să țină incendiul sub control după aproximativ o oră.

„În timp ce locuitorii din zonă, care au trăit o frică intensă, au ieșit în stradă, poliția a lansat o anchetă asupra incidentului”, se arată în relatările de presă.

Mai multe imagini și clipuri video realizate de martori au apărut pe rețelele sociale după izbucnirea incendiului.

Citește și Vladimir Putin, primele declarații după explozia de pe podul Kerci: „Act terorist. Autorii și beneficiarii: serviciile secrete ale Ucrainei”Citește și Preşedintele Parlamentului ungar, la Tușnad: Europa trebuie să rămână a europenilor, să rămână stăpână pe propriile interese, pe resursele materiale şi spirituale proprii