Explozii în Tiraspol! Moscova dă asigurări că nu există niciun risc de escaladare a situației în Transnistria

Moscova marşează pe o soluţionare paşnică a problemei transnistrene, dă asigurări Andrei Rudenko, viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse.

25 apr. 2022, 23:13

Explozii în Tiraspol! În plus, Moscova nu vede niciun risc de escaladare a situației din Transnistria. Andrei Rudenko, viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse, dă asigurări că integritatea teritorială a Moldovei și statutul special al acestei regiuni vor fi respectate.

Nu vedem niciun risc în Transnistria, poziția noastră rămâne aceeași: susținem o soluționare pașnică a problemei transnistrene, respectând în același timp integritatea teritorială a Moldovei și statutul special al acestei regiuni în componența sa”, a declarat Rudenko reporterilor, răspunzând la întrebarea RIA Novosti dacă se văd în Federația Rusă riscurile pe care le poate dezvolta situația din Transnistria conform scenariului ucrainean.

Citeste si Explozii în Tiraspol! Prima reacție a Chișinăului după atacul cu grenade de la sediul Ministerului Securităţii de Stat

Explozii în Tiraspol! Transnistria nu e în pericol, dau asigurări oficialii ruşi

Rudenko i-a asigurat pe cetăţenii din Transnistria că nu există nicio ameninţare, scrie site-ul deschide.md

Reamintim că Ministerul rus al Apărării a anunțat obiectivele din faza a doua a invaziei în Ucraina. Potrivit adjunctului comandantului Districtului militar „Centru”, Rustam Minnekaev, unul dintre scopurile războiului ar fi și crearea unui coridor către regiunea transnistreană, „unde sunt înregistrate cazuri de intimidare a vorbitorilor de limbă rusă”.

La scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat pe ambasadorul rus în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, legat de ameninţările Moscovei privind crearea „coridorului” spre Transnistria

MAEIE califică aceste declarații drept nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a țării noastre, în frontierele recunoscute la nivel internațional”, mai transmite ministerul.

Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că R. Moldova, conform Constituției sale este un stat neutru și exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toate statele.

Citeste si Casa Albă susţine că Putin are în plan să invadeze Moldova. Americanii au discutat la Kiev despre următoarele mişcări ale ruşilor