Explozii puternice în Mariupol. Ucrainenii spun că au lovit o bază militară cu 150 de soldați ruși

Orașul Mariupol, din sud-estul Ucrainei, care e sub controlul rușilor de aproape un an, a fost vizat de mai multe explozii puternice, vineri seara. Un consilier al primarului ucrainean spune că exploziile au avut loc la o bază a forțelor Moscovei.

20 mai 2023, 10:14
Explozii puternice în Mariupol. Ucrainenii spun că au lovit o bază militară cu 150 de soldați ruși

Explozii puternice în Mariupol. Potrivit lui Petro Andriușcenko, e vorba de o bază care găzduiește circa 150 de soldați ruși și care e folosită pentru sprijinul apărării aeriene.

Explozii puternice în Mariupol. Ucrainenii spun că au lovit o bază militară cu 150 de soldați ruși

„Trei explozii puternice au fost auzite de locuitorii din Mariupol”, a declarat Consiliul ucrainean pe Telegram. Informaţiile preliminare indică faptul că explozia a lovit o bază rusă de la aeroportul oraşului, susţine Consiliul, care a postat un scurt videoclip în care se văd flăcări şi fum care se ridică în depărtare.

Citește și Rusia este pregătită de contraofensiva Ucrainei. Medvedev: Armata a recrutat aproape 120.000 de militari pe bază de contract

„Judecând după imagini, dacă informaţiile se confirmă, inamicul ar fi trebuit să sufere pierderi semnificative”, comentează Consiliul.

Un grup local care se identifică drept „Rezistenţa Mariupol” a declarat că explozia a zguduit o zonă de la periferia oraşului. Pe canalul său Telegram, grupul a postat de asemenea ceea ce pare a fi o înregistrare video făcută de locuitori, în care se vede apărarea antiaeriană în acţiune.

Kievul, atacat cu drone

De asemenea, și Kievul, capitala Ucrainei, a fost atacată cu drone, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de ruși. Au fost distruse toate țintele aeriene de forțele de apărare aeriană.

„Al unsprezecelea atac aerian asupra capitalei de la începutul lunii mai! Inamicul încearcă din toate puterile să provoace daune obiectelor cheie din Kiev și, în același timp, să epuizeze resursele apărării noastre aeriene. În plus, în acest fel, rușii caută să mențină populația civilă într-o tensiune psihologică profundă. De aceea ei atacă Kievul din aer aproape în fiecare zi. În mai, locuitorii din Kiev nu au auzit sirenele de alarmă aeriana doar în patru zile”, a transmis Serhii Popko, șeful administrației militare de la Kiev.

Citește și Ucraina susține că deja a doborât un prim avion rusesc folosind rachete Patriot furnizate de SUA