Explozii puternice la Kabul, în apropierea „zonei verzi”, urmate de focuri de armă. Anunţul autorităţilor

Mai multe explozii puternice au avut loc, marți, în capitala Afganistanului, Kabul, în apropierea „zonei verzi” fortificate, a orașului, zonă care găzduiește clădiri guvernamentale și ambasade străine.

03 aug. 2021, 23:19
Explozii puternice la Kabul, în apropierea „zonei verzi”, urmate de focuri de armă. Anunţul autorităţilor

Explozii puternice la Kabul. Deflagrațiile a fost urmată de focuri de armă, au declarat oficialii poliției.

Explozii puternice la Kabul, în apropierea „zonei verzi”, urmate de focuri de armă. Anunţul autorităţilor

Un înalt oficial de securitate a declarat că explozia pare să fi fost cauzată de o mașină-capcană și că ținta aparentă era reședința unui membru al parlamentului. După explozie, doi bărbați înarmați se aflau încă în zonă și s-au angajat într-un schimb de focuri cu forțele de securitate afgane, a spus oficialul.

Spitalul de Urgență al orașului a declarat într-un tweet că a primit până acum șase persoane rănite în atac. Niciun grup militant nu a revendicat atacul până la această oră.

Ciocnirile dintre forțele afgane și talibani s-au intensificat în toată țara, grupul de insurgenți obținând controlul asupra punctelor de control, posturilor comerciale și proiectelor de infrastructură.

Atacurile nu au fost revendicate.

Confruntările dintre forţele afgane şi talibani s-au intensificat în toată ţara după anunțul SUA și al NATO privind retragerea militarilor lor, insurgenţii câştigând controlul asupra unor obiective de infrastructură, potrivit Agerpres.

De atlfel, şi în urmă cu câteva luni o explozie produsă sâmbătă în apropierea unei școli din capitala afgană Kabul a ucis, după un prim bilanț, cel puțin 25 de oameni, iar alți câțiva zeci au fost răniți, informează Reuters.

Un responsabil local a declarat că între timp numărul morţilor a crescut la cel puţin 40.

Citeşte şi: Deputatul Emanuel Ungureanu, nemilos cu Raed Arafat. „Să nu vină din nou cu ideea criminală de a închide spitalele. De ce să aloci atât de multă putere unui om? Niciodată nu justifică raţional”
Imaginile de la locul atentatului au început să circule pe reţelele de socializare, fiind văzuţi inclusiv copii răniţi şi cu arsuri. Nu este deocamdată clar cum a fost provocată explozia, unele media locale afirmând că au fost trei deflagraţii provocate de rachete, în timp ce altele vorbesc despre o singură explozie produsă de o maşină capcană.

Atacul nu a fost încă revendicat, dar suspiciunile se îndreaptă către gruparea jihadistă Statul Islamic, care de obicei revendică atacurile împotriva minorităţii hazara şi a mai comis astfel de acţiuni teroriste în acelaşi cartier.

Citeşte şi: Explozie de infectări cu virusul SARS COV 2 în insula grecească Mykonos, unde 90% dintre locuitori sunt vaccinaţi cu schema completă. Explicaţiile medicilor infecţionişti