Deputatul Emanuel Ungureanu, nemilos cu Raed Arafat. „Să nu vină din nou cu ideea criminală de a închide spitalele. De ce să aloci atât de multă putere unui om? Niciodată nu justifică raţional”

Deputatul Emanuel Ungureanu (USRPLUS) a declarat, marţi, în direct la România TV, nu vrea ca Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, să aibă "din nou cu ideea criminală de a închide spitalele pentru bolnavii cronici", în contextul valului patru al pandemiei. Parlamentarul consideră că "nu e normal să concentrezi puterea medicală în mâna unui om care patronează un sistem care ţine de o instituţie de forţă".

03 aug. 2021, 22:29
Deputatul Emanuel Ungureanu, nemilos cu Raed Arafat. „Să nu vină din nou cu ideea criminală de a închide spitalele. De ce să aloci atât de multă putere unui om? Niciodată nu justifică raţional”

Deputatul Emanuel Ungureanu a fost invitatul lui Victor Ciutacu în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV, fiind întrebat de ce nevaccinaţii au fost transformaţi în „duşmanii de clasă”. Parlamentarul USRPLUS a afirmat că, din punctul său de vedere, „asistent social şi dascăl, ca orice măsură care se ia în privinţa populaţiei să se ia cu înţelepciune şi echilibru”.

„Sper ca domnul Arafat să nu vină din nou cu ideea criminală de a închide spitalele pentru bolnavii cronici. Când aud de domnul Arafat, am imaginea bolnavilor care sunt ţinuţi la gard şi consultaţi la gard. Sper ca o asemenea imagine să nu o văd niciodată în ţara mea.

Eu am avut în grijă bolnavi care au murit în perioada pandemiei, nu de COVID, ci din neglijenţa unor medici care erau închişi în spitale şi nu primeau pacienţii.

Dincolo de acest aer sever pe care-l are domnul Arafat care nu e potrivit pentru populaţie care a ieşit din comunism şi care este sătulă până peste cap să i se dea ordine. Oamenii pot fi convinşi. Şi eu am convins foarte multă lume, vaccinându-mă eu, soţia mea care e medic, fiica mea care are 12 ani şi convingând inclusiv persoane care au avut copii cu anumite reacţii”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu, în direct la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Medicul Monica Pop îl desfiinţează pe Raed Arafat. „Să ne împuşte dacă asta vrea! Spune că au dreptul numai vaccinaţii. Înseamnă că trei sferturi din populaţia României este discriminată”

Deputatul Emanuel Ungureanu (USRPLUS): „Nimeni nu a numărat morţii care sunt consecinţe ale unei grave erori produse de statul român atunci când a dat toată puterea în mâna lui Arafat!”

De asemenea, Emanuel Ungureanu a spus că nu îndeamnă „la obligativitate sau la pedepse” când vine vorba de vaccinare şi a vorbit despre consecinţele măsurilor aplicate de autorităţi în timpul pandemiei, prin limitarea accesului în spitale bolnavilor cronic.

„Un cataclism s-a produs în acest luni în România cu lipsa de acces a pacienţilor în spitale. Nimeni nu a numărat morţii care sunt consecinţe ale unei grave erori produse de statul român atunci când a dat toată puterea în mâna lui Arafat!

Nu e normal să concentrezi puterea medicală în mâna unui om care patronează un sistem care ţine de o instituţie de forţă! Domnul Arafat lucrează la Ministerul de Interne într-o structură militarizată”, a afirmat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR PLUS a spus că a simţit ceea ce el catalogheată drept lipsă de transparenţă în momentul în care nu a primit un „răspuns logic”.

„Chiar dacă nu sunt medic, sunt un om cu capacitate de înţelegere. Nimeni nu a explicat ordinul 43 prin care câteva zile au fost obligaţi copiii sub 4 ani să se testeze anti-COVID.

Am întrebat cine a fundamentat ştiinţific o asemenea grozăvie? Pentru că nu există nicăieri în lume! Niciun răspuns! La câteva zile după ce am făcut interpelarea s-a revenit asupra decizie. Pe oricine întrebi, pe domnul Gheorghiţă care e un om absolut rezonabil şi echilibrat, spune: cred că domnul Arafat”, a spus parlamentarul.

Emanuel Ungureanu: „Nu putem fi în linia prostiei şi a acţiunilor criminale!”

Mai mult, Emanuel Ungureanu îl acuză pe Read Afarat că nu se consultă cu mai mulţi specialişti atunci când pune în aplicare măsuri de combatere a COVID-19.

„Domnul Arafat cu cine s-a consultat? Nimeni nu ştie cine face parte din acel consiliul de consultanţă.

Au fost secţii de ortopedie în Cluj unde erau îngrijiţi sute de bolnavi care au fost închise pentru c-ar fi avut un singur pacient COVID. Când m-am dus şi am filmat live pe secţie nu era niciunul!

Mii de medici au încasat luni de zile salariile întregi, în spitale cu un pacient sau doi pacienţi cu COVID. Iar contractul cu casa pe acele spitale numite COVID a fost în aşa fel încât calibrat spitalele goale au fost plătite ca şi când ar fi fost pline. Ăsta e un stat criminal!”, a menţionat Ungureanu.

De asemenea, parlamentarul a reamintit că USRPLUS este „pro vaccinare”.

„Sunt în linie cu partidul meu care e pro vaccinare, dar nu putem fi în linia prostiei şi a acţiunilor criminale care n-au nimic de-a face cu medicina!

Urlau medicii din Colentina că voiau să îngrijească bolnavi! Venea Arafat şi spunea că spitalul stă închis. Acolo era un spital pavilionar”, a amintit Emanuel Ungureanu.

Întrebat cine i-a dat atâta putere lui Raed Arafat, Emanuel Ungureanu a răspuns că acest lucru este „foarte greşit”

„E şi foarte greşit! De ce să aloci atât de multă putere unui om care nu este transparent în decizii? Niciodată nu justifică raţional de ce închide spitale pentru o singură boală. Celelalte boli nu mai există? Nu mai avem cancer, nu mai avem diabet şi alte boli?”, a mai afirmat Emanuel Ungureanu.

Citeşte şi: Monica Pop despre ivermectina, substanța minune care ne-ar putea scăpa de pandemie: „Tratarea Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar pe zi”