Extravaganţele familiei Ceauşescu. Nicu Ceauşescu primea mâncare cu avionul de acasă

Cunoscut ca un bărbat pretenţios şi iubitor al mâncărurilor şi băuturilor fine, Nicu Ceauşescu era un om al extravaganţelor. Câtă vreme a stat la Sibiu, "Prinţişorul" nu s-a atins de altă mâncare decât cea trimisă special de acasă, numai cu avionul. Zilnic, o aeronavă venea de la Bucureşti cu mâncare şi sticle de vin, pentru ca Nicuşor să mănânce şi să bea tot ce era mai bun.

10 sept. 2014, 14:21
Extravaganţele familiei Ceauşescu. Nicu Ceauşescu primea mâncare cu avionul de acasă

Cât timp a fost detaşat la Sibiu, lui Nicu Ceauşescu nu i-a lipsit nimic. Nici măcar mâncarea de acasă, care îi venea zilnic cu avionul de la Bucureşti. „Zilnic, un avion îi aducea mâncare dar şi sticle cu vin de trei sferturi care am înţeles că erau făcute special pentru taică-său. Oriunde se deplasa în judeţ, Nicu era însoţit de bucătarul personal care-i pregătea pe loc tot ceea ce dorea. Evident, doar din preparatele primite în casolete special de la Bucureşti”, le-a declarat un apropiat al „Prinţişorului” celor de la Wowbiz.

Momentul de slăbiciune al Elenei Ceauşescu

Toată această extravaganţă avea însă şi un rol de securitate pentru fiul lui Ceauşescu.

„Când a venit pentru prima dată în casa mea am fost instruit să nu-i dau nimic de băut sau mâncare. Aşa se face că i-am servit pe toţi cu un pahar de ţuică de-a noastră, mai puţin pe el. Stătea rezemat de uşă şi nu înţelegea ce se întâmplă. M-a întrebat: „Dar pe mine nu mă serveşti?”. Atunci activiştii care erau cu el mi-au făcut imediat semn să-i pun un păhărel”, îşi mai aminteşte sursa celor de la Wowbiz.

Citeşte şi: Menajera dictatorilor, amănunte picante despre Elena şi Nicolae Ceauşescu

Irina Sava, cea care gătea pentru soţii Ceauşescu şi implicit şi pentru Nicuşor povestea, într-un interviu acordat România TV, că dictatorii nu verificau niciodată mâncarea şi aveau încredere în ea.

„La bucătărie, când le găteaţi acolo, era un securist să vă supravegheze? Nu era, niciodată nimeni. Asta ştiţi ceva, la mine se mânca pâinea, se mânca prăjitura, se mânca mâncarea, dar nimeni nu a luat o bucată să ducă la laboratorul, prima dată să se guste, să ştiţi de la mine asta, vă spun pe cuvântul meu de onoare”, a spus Irina Sava, bucătăreasa lui Ceauşescu.

Citeşte: Ce mâncau Nicolae şi Elena Ceauşescu la masă