Fă ce zice popa, nu ce face popa! Tineri pe sanie şi schiuri, traşi de duhovnic cu mașina. ”Îi ducem la biserică”

Un vechi proverb românesc spune: Fă ce spune popa, nu ce face popa! Acesta este valabil și în cazul unui preot din Bistrița Năsăud care a tras cu mașina mai mulți tineri pe sănii și schiuri. Imaginile cu duhovnicul inconștient de tragedia pe care putea să o provoace nu i-a impresionat pe oamenii legii care l-au chemat la spovedanie.

24 ian. 2024, 20:16
Fă ce zice popa, nu ce face popa! Tineri pe sanie şi schiuri, traşi de duhovnic cu mașina. ”Îi ducem la biserică”
Fă ce zice popa, nu ce face popa!

Tineri pe sanie şi schiuri, traşi de duhovnic cu mașina. Un preot în vârstă de 31 de ani localitatea Piatra Fântânele, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a dat dovadă de o inconștiență maximă atunci când a legat de mașina sa mai multe sănii și schiuri pe care se aflau câțiva tineri din sat.

Citește și Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, dovada vie că rugăciunea mișcă munții din loc: „A avut multă putere în cazul meu. Acum pot să fac de toate: cânt la pian, pictez, dansez”

Tineri pe sanie şi schiuri, traşi de duhovnic cu mașina

Duhovnicul a condus mai mult de opt kilometri cu săniile legate de autoturismul său până la biserica din sat. Mai mult, a înregistrat întregul moment și ulterior a postat imaginile pe rețelele de socializare.

„Ca să vedeţi cât de iubitor este un grup de tineri pentru biserică şi pentru Hristos, dimineață i-am luat de la Piatra Fântânele şi îi aducem până la biserică şi sunt în spate cu săniile și cu schiurile”, a spus preotul în filmuleţul postat pe pagina de Facebook a parohiei.

Imaginile cu momentul care se voia a fi unul distractiv nu i-a impresionat, însă, pe oamenii legii care s-au autosesizat și efectuează cercetări în acest caz.

După ce imaginile au stârnit zeci de reacții negative în spațiul public, în apărarea preotului a venit soția sa care a susținut că nu ar fi vorba de un drum public pe care aceștia au circula ilegal, ci de nişte cărări.

Mai mult, preoteasa a ținut să precizeze că ideea duhovnicului a fost aceea de a bucura tinerii care şi-au dorit să ajungă la Sfânta Liturghie.

Un preot din Cluj a uitat de cele sfinte și a făcut un scandal monstru la o înmormântare!

Un preot din Cluj a uitat de cele sfinte și a făcut un scandal monstru chiar în timpul unei înmormântări. În urma circului pe care l-a făcut duhovnicul are acum de achitat daune morale în valoare de 5.000 de lei.

Întregul scandal a pornit de la faptul că familia defunctei nu și-a achitat dările bisericești de foarte mulți ani, iar înainte de începerea slujbei de înmormântare preotul a insistat ca rudele să își ceară iertare public.

Revoltate, rudele femeii decedate l-au dat în judecată pe duhovnicul ahtiat după bani. După trei ani de procese, judecătorii au decis ca familia defunctei să îi achite preotului suma de 2.500 de lei, dar și să șteargă, de pe rețelele sociale, toate postările legate de înmormântare și de momentul care nu îi face deloc cinste duhovnicului.

„Nu o să încep această înmormântare, până când familia nu își cere iertare față de mine, pentru modul urât în care s-a comportat față de mine în ultimele 3 zile. Aștept să vă cereți iertare…”, a spus preotul chiar în timpul înmormântării, scrie turdanews.net.

În apărarea sa, duhovnicul spune că a fost jignit și că întregul scandal nu a pornit efectiv de la bani.

„Am fost jignit… (…) Nu e vorba să dea bani, ci să își plătească locul de veci. Nu să îmi dea banii mie. Dânșii nu au mai plătit contribuția de zece ani. Ascultați-mă, că am evidențe și am martori. De zece ani de zile nu și-au mai plătit contribuția. Hotărârea Consiliului Parohial este că familia care nu își plătește contribuția în ultimii 3 ani plătește locul de veci (…) Noi nu suntem slugile dvs, noi suntem slujitorii dvs”, a spus  preotul la scurt timp, după ce imaginile au devenit virale.

Acum, preotul trebuie să le plătească rudelor familiei daune morale în valoare de  5.000 de lei, întrucât comportamentul lui a provocat suferință suplimentară fiicei defunctei.

Citește și Scandal ca la ușa cortului la o înmormântare în Suceava! Preotul s-a întins pe jos în fața cimitirului