„Fă-o pe mama să sune, măcar atât!” Scrisoare sfâşietoare către Moş Crăciun a fetiţei crescută de bunică, cu mama plecată în străinătate

Totalul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, unul sau amândoi, se apropia de 95.000, de asemenea, în creştere faţă de sfârşitul lunii martie. Se apropie Moş Crăciun, iar dramele se înmulţesc.

08 nov. 2022, 07:34
„Fă-o pe mama să sune, măcar atât!” Scrisoare sfâşietoare către Moş Crăciun a fetiţei crescută de bunică, cu mama plecată în străinătate

Aida, o fetiță de doar 13 ani, i-a scris, cu îndoială, lui Moş Crăciun. Nu vrea cadouri, cere doar zile pentru bunica sa, care a crescut-o de la 7 ani. „Vreau să te rog doar să îi faci să înțeleagă pe toți părinții din lumea asta că un copil are nevoie de iubirea lor“, îi mai cere Aida Moșului, potrivit stiridiaspora.ro.

Nicoleta I., președinta Asociației Givie and Help, primit o scrisoare absolut sfâșietoare de la Aida, o fetiță de 13 ani. Micuța i-a scris o scrisoare lui Moş Crăciun, dar nu i-a cerut niciun cadou.

Satul din România unde au mai rămas doar zece familii. Drama bătrânilor care nu au cabinet medical la îndemână
Crescută de bunică de când avea doar 7 ani, după ce mama ei a plecat în străinătate, Aida vrea doar sănătate pentru bunica ei, ca să o poată vedea mare și îndeplinindu-și visul de a deveni avocată. Și îi mai cere Moșului un lucru: „Vreau să te rog doar să îi faci să înțeleagă pe toți părinții din lumea asta că un copil are nevoie de iubirea lor“.

„Dragă Moş Crăciun

Numele meu este Aida.

Am 13 ani și la vârsta mea nu ar mai trebui să cred în Moș Crăciun. Nici eu nu știu dacă cred în bătrânelul simpatic cu barbă albă su doar în magi pe care el o transmite.

Nu îți cer nimic, ceea ce eu îmi doresc, nimeni nu îmi poate da.

Să îți spun despre mine: Sunt crescută de mamaia de la vârsta de șapte ani.

Mama a plecat la muncă în străinătate. Un an a ținut legătura cu noi, apoi din ce în ce mai rar.

Am aflat că mai am o surioară, dar nu am văzut-o niciodată. Învăț foarte bine și vreau să devin avocat și să lupt pentru drepturile copiilor ca mine. Mamaia îmi oferă toată dragostea ei, nu îmi trebuie nimic mai mult.

Mi-a spus că mă cheamă Aida pentru că Mamei îi plăcea opera.

Vezi de ce nu îți cer nimic? Pentru că pe mama nu o poți face să mă iubească…

Totuși îți cer ceva: zile multe pentru mamaia. Să o pot face mândră de mine.

Nu îți las nicio adresă pentru că ce îmi doresc eu nu poate veni într-un pachet.

Vreau să te rog doar să îi faci să înțeleagă pe toți părinții din lumea asta că un copil are nevoie de iubirea lor.

Și eu am nevoie, dar mamaia îmi dă destulă iubire, poate mai multă decât mi-ar fi dat mama… și eu totuși am nevoie de iubirea ei.

Despre tata nu știu nimic, nici mamaia nu știe.

Dragă Moş Crăciun, dacă poți, fă-o pe mama să mă sune, măcar atât.

Mulțumesc,

Aida“

Scrisoarea Aidei către Moş Crăciun nu a rămas fără răspuns. Deși nu a cerut nimic, în contul asociației s-a strâns o sumă de bani pentru ca Aida și bunica ei să facă față cheltuielilor de sărbători, dar și un telefon, unde, poate, mama Aidei ar putea să o sune, scrie stiridiaspora.ro.

Povestea emoționantă a unei bătrâne care nu și-a permis să cumpere o pâine. „Am lacrimi în ochi. Nu a vrut să rămână datoare”

Crește numărul copiilor ai căror părinți au plecat să muncească afară
Totalul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, unul sau amândoi, se apropia de 95.000, de asemenea, în creştere faţă de sfârşitul lunii martie.

Numărul copiilor din România care aveau ambii părinţii plecaţi la muncă în străinătate, la sfârşitul lunii iunie, depăşea cu puţin 18.000, cu aproape 500 mai mulţi faţă de sfârşitul primului trimestru.

Totalul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, unul sau amândoi, se apropia de 95.000, de asemenea, în creştere faţă de sfârşitul lunii martie.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie transmite că cea mai mare parte a acestor copii se află în îngrijirea rudelor de până la gradul 4, fără măsuri de protecţie.

Ceilalţi sunt plasaţi la asistenţi maternali, în centre de plasament sau au fost lăsaţi în grija altor familii sau persoane.