Povestea emoționantă a unei bătrâne care nu și-a permis să cumpere o pâine. „Am lacrimi în ochi. Nu a vrut să rămână datoare”

Tot mai mulți oamenii sunt afectați de scumpirile mari din ultima perioadă, însă cei care suferă cel mai tare sunt bătrânii cu venituri mult prea mici. Iată povestea unei bătrâne sărace, dar cu suflet bogat, care a emoționat o lume întreagă.

07 nov. 2022, 12:46
Povestea emoționantă a unei bătrâne care nu și-a permis să cumpere o pâine. „Am lacrimi în ochi. Nu a vrut să rămână datoare”

Toți românii sunt afectați de prețurile ridicate și le este dificil să facă față cheltuielilor. Însă, pensionarii sunt grav loviți de aceste scumpiri, iar unii dintre ei nu își permit să cumpere nici măcar alimente de bază. Este și situația unei bătrâne a cărei poveste a fost relatată de un român, pe un grup de Facebook.

„Aștept să îmi treacă durerea din suflet, apoi o să vă spun povestea acestei pâini”, a scris bărbatul într-o postare pe grupul Mâncarea oamenilor de la țară.

Ulterior, autorul a povestit într-un comentariu întâmplarea care l-a marcat.

Citește și: O bătrână de 81 de ani a găsit un portofel plin cu bani în timp ce mergea pe bicicletă. Gestul femeii a impresionat o ţară întreagă

„Dragii mei, poveștile sunt cele pe lângă care trecem în fiecare zi. La un mic magazin de cartier, o bătrânică, am intrat după pâine, îmbrăcată sărăcăcios, dar curat, număra niște bănuți să ia o pâine.

Când am văzut ceva parcă s-a rupt în mine. Am plătit pâinea pentru mine și i-am zis vânzătoarei să îi dea o pâine din cea plătită de mine. Am ieșit repede din magazin, ca un făcut am agățat de o ladă punga de plastic și am împrăștiat pâinea pe jos.

A ieșit doamna și m-a ajutta să o pun în coșul bicicletei. Am mulțumit frumos și am plecat. Acasă a fost surpriza. Și acum când scriu aceste cuvinte am lacrimi în ochi. Cine suntem? Ce suntem? Oamenii sunt prea mici pentru gesturi mari! Atât de mic m-am simțit!”, a relatat bărbatul.

„Bătrâna, scuze, doamna căreia i-am plătit pâinea m-a ajutat să strâng pâinea din punga ruptă. Acasă am descoperit acel leu pus în pâine. Despre asta vorbeam, nu a vrut să rămână datoare, ceea ce e un lucru rar în ziua de astăzi”, a adăugat românul.

Citește și: Bătrână surprinsă de un poliţist în timp ce căra un buştean din pădure. Gestul emoţionant făcut de omul legii