Fabrica de Arme Cugir a construit prima puşcă de asalt 100% românească

Fabrica de Arme Cugir a finalizat prima puşcă de asalt de concepţie integral românească. Arma este în prezent testată de soldaţii români în teatrele de operaţiuni, iar din toamnă uzina ar putea realiza primele 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Române

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 16:19
Fabrica de Arme Cugir a construit prima puşcă de asalt 100% românească

Directorul Companiei Naţionale ROMARM, Vasile Crişan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că specialiştii de la Fabrica de Arme Cugir au finalizat prima puşcă de asalt la standarde NATO, precizând că arma este „o concepţie sută la sută românească”.

Crişan a spus că puşca de calibru 5,56 X 45 milimetri respectă standardele NATO şi, ca element inedit, este ambidextră, putând fi folosită de soldaţi atât cu mâna dreaptă, cât şi cu stânga.

Primele zece arme au fost trimise pentru testare la Ministerul Apărării Naţionale.

Am terminat zece produse. În prezent se află la MApN, unde arma este supusă unor teste NATO (…) Armele sunt trimise în teatrele de operaţiuni unde soldaţii noştri, militarii Armatei Române, desfăşoară activităţi, misiuni de luptă şi le supun unor încercări reale„, a spus directorul general al ROMARM.

Vasile Crişan a afirmat că, după ce testele vor fi terminate, Fabrica de Arme Cugir va începe, cel mai probabil din toamnă, să lucreze la prima comandă de 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Române.

Fabrica de Arme Cugir s-a format în 2004 prin divizarea Uzinei Mecanice Cugir, societatea preluând o parte din producţia de armament şi fiind o filială a Companiei Naţionale ROMARM SA. Fabrica are în prezent 655 de angajaţi şi este specializată pe producţia de armament şi muniţie pentru infanterie.