Fabrică de permise auto cu sufleori în sală. Erau plătiţi cu 200 de euro ca să şoptească răspunsurile corecte candidaţilor

O adevărată fabrică de permise auto funcţiona de aproape zece ani în Braşov. Cei care voiau să devină şoferi fără să citească o pagină din legislaţie plăteau între 2500 şi 5000 de euro.

16 iun. 2022, 22:19
Fabrică de permise auto cu sufleori în sală. Erau plătiţi cu 200 de euro ca să şoptească răspunsurile corecte candidaţilor
Fabrică de permise auto cu sufleori în sală

Fabrică de permise auto cu sufleori în sală. Aceasta a funcţionat timp de aproape zece ani, la Braşov. Totul a ieşit la iveală după ce oamenii legii au observat că proaspeţii şoferi au prea multe abateri. Mai mult, unii dintre ei nici măcar nu ştiau să scrie sau să citească.

Fabrică de permise auto. Cum luau carnetul şoferii din Braşov

Timp de zece ani, mai mulţi instructori auto şi-au construit o adevărată fabrică de permise. Astfel, cei care voiau să obţină permisul fără prea mult efort plăteau între 2500 şi 5000 de euro. Instructorii plăteau cu 200 de euro sufleori care să şoptească răspunsurile corecte candidaţilor, potrivit ObservatorNews.

Citeşte şi Permis auto expirat? Ce trebuie să faci pentru a-l schimba

„Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor școli de șoferi, dar și cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, își stabileau reședința pe o perioadă de un an în județul Brașov, cu scopul de a parcurge cursurile unor școli de șoferi, ulterior acestui fapt să poată participa la proba scrisă pentru a obține permisul de conducere în mod fraudulos.

Mai exact, în ziua derulării probei teoretice la examenul propriu–zis, era prezent un candidat fals, înscris legal, iar care pe timpul examenului teoretic, le comunica candidaților  răspunsurile corecte.

Sumele de bani oferite de cei care doreau să obțină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse  între  2500 – 5000 de euro pentru fiecare permis obținut”, au detaliat reprezentanții DGA.

Deşi obţineau cu uşurinţă permisul, noii şoferi nu prea ştiau ce să facă în trafic, astfel că numeroasele abateri le-au dat de bănuit oamenilor legii.

Timp de trei ani poliţiştii s-au chinuit să strângă probe pentru destructurarea reţelei. În urma anchetei, șase suspecți (rectrutori, instructori, beneficiari, sufleori) au fost plasați sub control judiciar.

Citeşte şi Ce mașini poți conduce în România de la 16 ani, fără permis. Cât costă şi care sunt cele mai bune FOTO