Fabulos! Cum arăta la interior Titanicul. Filmul înspăimântătoarei scufundări (VIDEO)

Subiectul „Titanic" a revenit în atenția publicului larg după ce submarinul din SUA, cu cinci pasageri, a dispărut. 109 ani au trecut de la tragedia din Oceanul Atlantic. 

22 iun. 2023, 23:20
Fabulos! Cum arăta la interior Titanicul. Filmul înspăimântătoarei scufundări (VIDEO)

Filme realizate cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație au reconstruit Titanicul. Creatorii video au prezentat vaporul de la interior, într-o manieră extrem de realistică, în baza imaginilor, respectiv a documentelor oficiale.

Astfel, creativii demonstrează că Titanicul poate fi explorat într-o manieră mult mai atractivă și lipsită de pericole.

De asemena, un video tip „reconstrucție” cu scufundarea Titanicului face senzație pe internet.

 

Istoria Titanicului, pe scurt

 

Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912.

La patru zile de la plecare, la ora 23:40, în data de 14 aprilie 1912, nava de lux s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat la ora 2:20 în dimineața următoare.

În urma naufragiului și-au pierdut viața 1.519 persoane din 2.228, câți erau la bord. Unii au murit înecați, alții de frig. Scufundarea Titanicului a fost unul dintre cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

Doar puțin peste 700 de oameni au supraviețuit.

„Titanic”, filmul din 1997, cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet, în regia lui James Cameron, a primit 11 premii la Oscar.

 

Ce s-a întâmplat cu turiștii curioși din submarinul care a coborât să vadă Titanicul

 

În cazul submarinului pierdut, veștile sunt proaste. Turiștii care au vrut să vadă Titanicul de pe fundul Oceanului au murit în urma unei implozii, au transmis autoritățile din SUA.

Fragmente din submarin au fost descoperite la 500 de metri de Titanic.