Facebook a activat funcţia Safety Check după atentatul din Franţa. Simpatizanţii ISIS sărbătoresc atacul de la Strasbourg

Simpatizanţi ai Statului Islamic (SI) sărbătoreau în noaptea de marţi spre miercuri atacul armat de mari seara de la Strasbourg, soldat cu cel puţin patru morţi, pe diverse canale de pe Telegram, identificate de "Site intelligence", un site specializat în supravegherea reţelelor de socializare, relatează Le Figaro.

RomaniaTV.net
12 dec. 2018, 04:28
Facebook a activat funcţia Safety Check după atentatul din Franţa. Simpatizanţii ISIS sărbătoresc atacul de la Strasbourg

Cel puţin patru persoane au fost ucise marţi şi altele au fost rănite, iar presupusul autor al atacului este Chérif C., născut în 1989, potrivit unor surse citate de Le Figaro. Atacatorul, pe numele căruia există o ”fişă S” şi care ar fi fost încercuit de forţele de ordine, cu care s-a implicat într-un schimb de focuri de armă, urma să fie arestat marţi dimineaţa de către jandarmi, dar nu se afla acasă, potrivit unei surse apropiate dosarului. Mai mulţi europarlamentari români sunt blocaţi, marţi seară, în sediul Parlamentului European din Strasbourg din cauza atacului armat. Aceştia au anunţat că li s-a transmis că nu au voie să iasă din clădire.

Pentru moment, gruparea jihadistă SI nu a revendicat acest atac.

View image on Twitter

 
 

Pe de altă parte, Facebook a activat funcţia Safety Check, care le permite utilizatorilor să le indice apropiaţilor lor faptul că sunt în siguranţă, în urma unui eveniment dramatic.