Facebook a început curăţenia site-urilor de „ştiri false”. Primul pe listă este site-ul de umor Times New Roman

A început curățenia de vară pe Facebook. Zeci de pagini locale care promovează fake news sau folosesc clickbait raportează reach zero, scria pe pagina de Facebook, Dragoş Stanca, managing partner al THINKDIGITAL, reţeaua care vinde Facebook în România.

RomaniaTV.net
01 aug. 2017, 19:09
Facebook a început curăţenia site-urilor de „ştiri false”. Primul pe listă este site-ul de umor Times New Roman

Cea mai importantă reţea de socializare, Facebook, folosită de toate publicaţiile pentru creşterea audienţei a început ofensiva contra paginilor ce promovează știri false și în România. Facebook scade la zero reach-ul știrilor postate.

O primă victimă colaterală a acestei măsuri este site-ul de satiră Times New Roman, care a fost considerat de Facebook drep „fake news”.

Anunțul a fost făcut de Alex Dona, managing partner la Times New Roman, pe pagina sa de Facebook. „TNR a fost considerat de Facebook ca fiind fake news. Știu că de multe ori noi doar prezicem viitorul dar totuși…”, a scris Dona, managing partner TNR și responsabilul cu vânzările.

El a explicat la comentarii că pagina cu peste 500.000 de fani a avut postări cu reach zero. El a precizat, tot în comentarii, că se lucrează la rezolvarea problemei.

Pe pagina de Facebook Times New Roman, cele mai recente postări au doar câteva like-uri, în timp ce postări de acum câteva zile adunau sute sau chiar mii de like-uri, share-uri sau comentarii.