FACEBOOK A PICAT, FACEBOOK A CĂZUT. De ce a picat Facebook

FACEBOOK A PICAT joi. Facebook a picat în România în momentul acesta, o eroare raportată de mai mulți utilizatori, atât pe desktop, cât și pe mobil, indiferent de rețea.

RomaniaTV.net
18 apr. 2019, 11:18
FACEBOOK A PICAT, FACEBOOK A CĂZUT. De ce a picat Facebook

FACEBOOK A PICAT. Facebook e raportat a fi picat pe mobil și desktop. Nici Instagram, rețea deținută de Facebook a picat în România. Conform site-ului downdetector.com care primește rapoarte de la utilizatori raportează probleme în toată țara. E prima oară în ultima lună când Facebook a picat pe tot teritoriul României. 

Reţeaua socială Facebook a picat în ţara noastră în jurul orei 14:35. Site-ul afişează eroarea: ”Ne pare rău, ceva nu funcţionează”.

Totodată, s-au mai raportat erori în ţări precum SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa, Egipt şi alte 38 de ţări, potrivit Outage.report 

Ultima defectiune de acest gen a avut loc in urma cu o luna, cand serviciile Facebook si Instagram nu au functionat 22 de ore, aceasta fiind cea mai indelungata perioada de indisponibilitate cu care s-a confruntat compania condusa de Mark Zuckerberg.

Facebook a salvat 1,5 milioane de adrese de e-mail fără ca utilizatorii să ştie

Facebook a salvat 1,5 milioane de adrese de e-mail fără ca utilizatorii să ştie, anunţul fiind făcut chiar de Facebook, care adaugă că nu a fost intenţionat.

După aproape o săptămână fără vreun scandal nou în care să fie implicată compania condusă de Mark Zuckerberg, un purtător de cuvânt al Facebook a făcut public faptul că reţeaua de socializare a intrat, fără intenţie, în posesia a 1,5 milioane de adrese de e-mail.

Noua revelaţie este urmarea descoperirii recente făcute de un cercetător în domeniul securităţi, care a sesizat că utilizatorilor noi de Facebook li se cerea parola de la contul de e-mail pe baza căruia îşi creau cont în cadrul reţelei.

Nu doar că nu este deloc normal să ceri parola de la contul de e-mail personal al utilizatorilor, însă în acelaşi proces Facebook a accesat şi agenda de contacte a acestor utilizatori şi a făcut upload pe serverele sale unui număr de aproximativ 1,5 milioane de adrese de e-mail.

Oficialul Facebook spune că adresele au fost folosite pentru a crea o reţea de conexiuni pe baza cărora au fost sugeraţi prieteni în cadrul serviciului de socializare.

Nu se cunoaşte în acest moment dacă adresele respective de e-mail au ajuns şi în posesia companiilor de publicitate pentru a fi targetate cu reclame.

Facebook susţine că upload-ul a fost realizat fără intenţie şi că a fost declanşată deja ştergerea adreselor. De asemenea, Facebook îşi asigură utilizatorii cărora le-a cerut parolele de mail şi le-a accesat agenda de contacte că nu le-a citit şi email-urile.

Facebook lucrează la un asistent vocal care să rivalizeze cu Amazon Alexa şi Apple Siri

Facebook lucrează la un asistent vocal care ar rivaliza cu dispozitivele Amazon Alexa, Apple Siri şi Google Assistant, au declarat mai multe persoane apropiate situaţiei, relatează CNBC.

Compania de tehnologie a lucrat la această nouă iniţiativă de la începutul anului 2018, prin intermediul diviziei de realitate augmentată (AR) şi de realitate virtuală (VR), care realizează şi căştile Oculus.

O echipă din Redmond, Washington, a coordonat activităţile de proiectare a noului asistent de inteligenţă artificială, au declarat doi foşti angajaţi ai Facebook care au plecat din companie în ultimele luni. Activităţile sunt conduse de Ira Snyder, director pentru AR/VR şi Facebook Assistant. Echipa a contactat vânzători care lucrează în lanţul de aprovizionare cu dispozitive de asistenţă vocală, au spus două persoane apropiate situaţiei.

Nu este clar cum vor comunica oamenii cu asistentul vocal, dar acesta ar putea fi utilizat pe dispozitivul video Portal, pe căştile Oculus sau pe alte proiecte viitoare.

Asistenul Facebook va întâmpina o concurenţă dură. Amazon şi Google au un avans considerabil pe piaţa dispozitivelor de asistenţă vocală, cu cote pe piaţa americană de 67%, respectiv de 30% , în 2018, potrivit datelor eMarketer.

În 2015, Facebook a introdus un asistent de inteligenţă artificială pentru aplicaţia Messenger numit M. Acesta ar fi trebuit să ajute utilizatorii cu sugestii inteligente, dar proiectul depindea în mare măsură de ajutorul oamenilor şi nu a trezit interes. Facebook a renunţat la proiect anul trecut.

În noiembrie 2018, Facebook a început vânzarea dispozitivului de video chat Portal, care permite utilizatorilor să efectueze apeluri video prin intermediul Facebook Messenger. Utilizatorii pot spune “Hey Portal” pentru a iniţia comenzi foarte simple, dar dispozitivul este echipat cu asistentul Alexa al Amazon pentru a efectua sarcini mai complexe.