Facebook, interzis de guvernul unei ţări pe o perioadă nedeterminată. Cetăţenilor nu le-a venit să creadă care sunt motivele

Facebook a fost interzis de guvernul unei ţări, iar cetăţenii au fost intrigaţi de motivele invocate.

17 nov. 2020, 09:27
Facebook, interzis de guvernul unei ţări pe o perioadă nedeterminată. Cetăţenilor nu le-a venit să creadă care sunt motivele

Facebook a fost interzis de guvernul din Insulele Solomon, care a decis să interzică Facebook pentru o perioadă, motivul fiind utilizarea abuzivă şi în lipsa unei reglementări a reţelei sociale.

Ministrul comunicaţiilor, Peter Shanel Agovaka, a confirmat decizia luată şi a mai spus că au fost ridicate probleme controversate pe platformă.

Există mari îngrijorări legate de lipsa legislaţiei care să guverneze utilizarea internetului, a mai spus el. „Limbaj abuziv împotriva miniştrilor, a prim-ministrului, atac la reputaţie, defăimare, toate acestea sunt probleme ce îngrijorează”, a declarat ministrul.

„Utilizarea internetului în Insulele Solomon trebuie acum să fie reglementată cum se cuvine pentru a ne proteja tinerii de conţinutul dăunător”, a continuat el.

Facebook a fost interzis. Cine va putea avea acces în continuare

Ministrul mai spune că organizaţiile media vor putea avaea acces în continuare la reţeaua socială.

În acest stat, majoritatea mass-media foloseşte Facebook, inclusiv prim-ministrul utilizează platforma pentru a transmite discursuri live la nivel naţional.

Ministrul comunicaţiilor nu a precizat pentru cât timp va fi valabilă interdicţia, însă a spus că guvernul „încă are nevoie să afle cum poate face acest lucru”.

‘Operatorii trebuie să creeze un firewall pentru a bloca Facebook’, a considerat Agovaka. În prezent, China, Iranul şi Coreea de Nord au impus de asemenea interdicţie asupra Facebook.

Citiţi şi Facebook Dating a fost lansat în Europa. Serviciul de întâlniri online e disponibil în 32 de ţări

Citiţi şi Denisa Tănase, succes în afacerea cu parfumuri. Artista a deschis 25 de magazine într-un singur an