Facebook lansează un motor de căutare

"Graph Search" se numeşte motorul de căutare pe care îl lansează Facebook. Noul serviciu a fost anunţat de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. 

RomaniaTV.net
15 ian. 2013, 19:13
Facebook lansează un motor de căutare

„Noul serviciu le va permite utilizatorilor Facebook să efectueze căutări naturale de conţinut în cadrul reţelei de socializare”, a spus Zuckerberg, conform BBC News online.

Zuckerberg a explicat că serviciul va ţine cont de criteriul respectării dreptului la viaţă privată, afişând doar rezultate de conţinut de pe Facebook care sunt distribuite şi sunt accesibile utilizatorului ce efectuează căutarea.

Fondatorul şi preşedintele Facebook a insistat că noul serviciu nu este unul de căutare în sens larg pe Internet, ci doar pe Facebook, astfel că nu este un concurent direct al Google.

„Nu este vorba de căutări în reţeaua world wide web. Este vorba de căutări pe Facebook, conţinutul este foarte mare şi este într-o dinamică permanentă”, a explicat Zuckerberg la sediul Facebook din California.

Oficialii reţelei de socializare au stârnit interesul şi imaginaţia presei pentru mai mult de o săptămână, înainte să dezvăluie noul serviciu. Lansarea a dezamăgit jurnaliştii, dat fiind speculaţiile potrivit cărora Facebook ar fi invitat presa în sediul central pentru a lansa un telefon creat chiar de reţeaua de socializare.