Facebook le permite angajaţilor să lucreze la distanţă până la sfârşitul anului

Facebook a anunţat că le permite angajaţilor să lucreze la distanță până la sfârşitul anului, în contextul incertitudinilor legate de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 13:20
Facebook le permite angajaţilor să lucreze la distanţă până la sfârşitul anului

Gigantul american ține închise majoritatea birourilor până la 6 iulie, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei. Răspândirea virusului Covid-19 a determinat multe guverne să impună măsuri de restricție, motiv pentru care telemunca a devenit o soluție pentru continuarea activității în unele sectoare ale economiei.

Au apărut gadgeturile care te protejează de coronavirus

Au fost create gadgeturi care te protejează de coronavirus. Masca de protecţie SMART se conectează la telefonul mobil şi proprietarul este notificat când trebuie să schimbe filtrele de aer.

Pentru că tot mai mulţi medici spun că va trebui să încercăm să convieţuim cu coronavirusul cel puţin doi ani, a apărut masca de protecţie SMART. Aceasta purifică aerul şi blochează particulele nocive, chiar virusurile, în proporţie de 99,97%. Ea poate fi conectată la un smartphone iar proprietarul va fi notificat atunci când trebuie să schimbe filtrul. Mai mult, această mască SMART poate oferi date despre calitatea aerului.

Coronavirusul va crea şi fobii în rândul oamenilor, una dintre ele fiind frica de a atinge suprafeţe. Astfel că  a apărut un dispozitiv care ajută persoana să apese butoanele liftului sau să tragă de mânerul unei uşi fără să să fie atinsă, potrivit stiripesurse.

Un lucru este cert: coronavirusul a creat o mulţime de probleme, însă învingători din această luptă vor ieşi cei care vor găsi soluţii.

Citeşte şi Mărturia unui român care lucrează la abatorul din Germania, unde este focar de coronavirus: „Ştiam că o să luăm şi noi”