Mărturia unui român care lucrează la abatorul din Germania, unde este focar de coronavirus: „Ştiam că o să luăm şi noi”

Un român care lucrează la abatorul din Germania, unde este focar de coronavirus, face mărturii cutremurătoare. Bărbatul crede că s-ar fi infectat cu toții de la un coleg, tot român, care a fost ignorat de șefi atunci când a sunat să anunțe că se simte rău și ar putea fi infectat.

02 mai 2020, 19:59
Mărturia unui român care lucrează la abatorul din Germania, unde este focar de coronavirus: „Ştiam că o să luăm şi noi”

„Cred că din abator am luat virusul. A fost un coleg care s-a simțit rău, el a lucrat cu noi. A fost testat pozitiv, a stat în carantină la spital. Prin martie se întâmpla asta. El locuiește în alt sat, dar la abator e coleg cu noi. S-a simțit rău, nu s-a dus la spital. A venit acasă, a făcut un duș și s-a culcat. I-a sunat pe șefii noștri de la muncă, dar nu i-a răspuns nimeni.

Dacă nu a avut cine să-l ducă, s-a dus singur la poliție și nu știu ce a zis că l-a dus poliția la spital. Era în stare gravă, îi era rău. I-au zis doctorii că dacă mai stătea mult murea. Făcuse și aprindere la plămâni, nu știu. Asta ne-a povestit el. Noi am lucrat cu el și știam că e pozitiv. Știam că o să luăm cu noi.”, a spus un muncitor al abatorului la Antena 3.

Reamintim că cinci sute din cei 1.100 de angajați ai abatorului din Germania unde este focar de COVID-19 sunt cetățeni români, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Aceștia nu sunt lucrători sezonieri, ci sunt angajați ai unor companii subcontractate de către abatorul german.

Persoanele infectate cu COVID-19 au fost cazate în 3 spații de carantină în apropierea orașului, conform reglementarilor locale aplicabile.

Citeşte şi Bilanţ CORONAVIRUS Italia. Numărul deceselor a crescut semnificativ cu două zile înainte de relaxarea măsurilor de izolare