Facebook Messenger atragă atenţia asupra escrocheriilor! Utilizatorii vor primi o notificare atunci când conversaţia devine periculoasă

Publicat: Vineri, 22 Mai 2020 08:23 // Actualizat: Vineri, 22 Mai 2020 08:23 // Sursa: romaniatv.net

Facebook Messenger va atenţiona utilizatorii prin intermediul unui pop-up atunci când consideră comunicarea cu o anumită persoană periculoasă sub mai multe forme.

Facebook va viza mesajele suspicioase de la necunoscuţii care ar putea încerca să înşele utilizatorii sau să pretindă că sunt altcineva. La fel, vor fi avertizaţi minorii atunci când sunt contactaţi de adulţi pe care nu-i cunosc.

Notificările pop-up vor încerca să educe utilizatorii cu privire la pericolele pe care anumite mesaje şi persoane le ascund. Spre exemplu, celor mici li se va spune că trebuie să fie atenţi atunci când intră în legătură cu un adult necunoscut.

Citeşte şi: Facebook a introdus două noi butoane, au legătură cu Covid-19. Le-ai observat în contul tău?

La fel va proceda Messenger şi în cazul tentativelor de escrocherie. Utilizatorilor li se va atrage atenţie să aibă grijă la mesajele care promit bani şi vin din partea unor persoane pe care nu le cunosc.

Facebook va urmări legăturile dintre persoane şi va avertiza printr-un pop-up utilizatorul atunci când cel care îi scrie nu este cine pretinde a fi. 

Citeşte şi: Whatsapp şi Facebook, interzise pentru poliţişti. Reacţia poliţiştilor: Vom prinde infractori cu mapa sub braţ şi cu logistică depăşită

Fiecare avertisment vine şi cu o serie de acţiuni pe care Messenger le sugerează utilizatorului, precum blocarea contului care a încercat să-l înşele.

Facebook, care foloseşte inteligenţa artificială în cadrul noii facilităţi, spune că Messenger face cu această ocazie încă un pas spre criptarea implicită a comunicaţiilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
avertizari Facebook messenger nitificari pericole utilitatori
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H