Facebook renunţă la colectarea datelor utilizatorilor de WhatsApp din Europa

La presiunile organismelor europene, Facebook nu mai colectează datele cetăţenilor europeni care folosesc WhatsApp.

17 nov. 2016, 08:15
Facebook renunţă la colectarea datelor utilizatorilor de WhatsApp din Europa

Forţată de organizaţiile europene care apără intimitatea utilizatorilor şi a guvernelor unor ţări precum Mare Britanie, Germania, Franţa şi Italia, Facebook a oprit transferul de date personale dinspre WhatsApp către propriile servere.

Întreruperea transferului de date a avut loc în cursul săptămânii trecute, dar nici Facebook şi nici organizaţiile europene nu au făcut public acest lucru până când informaţia nu a fost publicată în Financial Times., scrie news.ro.

Facebook a achiziţionat WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari în 2014, dar a început să colecteze datele personale ale utilizatorilor aplicaţiei de chat abia în august 2016. Cum era de aşteptat, mutarea a stârnit revoltă în Europa.

Reprezentanţii Facebook au declarat că vor continua că colaboreze cu instituţiile europene şi că speră ca această măsură să fie una temporară.

Rămâne de văzut dacă Facebook va reuşi să convingă autorităţile europene să-i dea voie să acceseze din nou datele utilizatorilor de WhatsApp, iar dacă acest lucru nu se va produce, ce se va întâmpla cu datele deja colectate până acum.

Citeşte şi WhatsApp, schimbare majoră. Noua versiune, disponibilă pe Android, iOS şi chiar Windows Phone