Factorul INCREDIBIL care îţi afectează SOMNUL

Deja se încălzește bine afară, însă deși nu este la fel de cald și în casă. Poate ai observat că somnul nu mai este la fel de odihnitor ca înainte. Află care este factorul surprinzător care îți afectează somnul.

04 iun. 2014, 08:12
Factorul INCREDIBIL care îţi afectează SOMNUL

Milioane de oameni din întreaga lume au probleme cu somnul în ultima vreme: fie nu pot adormi decât după mult timp pierdut foindu-se pe toate părțile, fie se trezesc de mai multe ori pe noapte și nu au parte de o odihnă de calitate, scrie zumi.md. Oamenii de știință din Statele Unite au descoperit care este acel factor care determină dacă un somn este calitativ sau nu: temperatura.

Este foarte importantă temperatura corpului și cea din dormitor atunci când pui capul pe pernă ca să adormi și nu obiectele pe care le consideri comode pentru un somn cât mai bun.

Citeşte şi Top 10 cele mai frecvente vise şi de ce ne tulbură somnul noaptea

Cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât și cea a corpului tău scade, iar tu reușești să te odihnești mai bine pe timpul nopții – pentru că temperatura corpului scade în mod natural atunci când dormi. Nu este sănătos să dormi nici cu aerul condiționat pornit, însă îl poți porni câteva ore înainte să te culci.

Ce poți face ca să dormi mai bine

Pijamalele trebuie să fie subțiri și neapărat din bumbac – materialele sintetice îți tin cald, chit că porți doar pantaloni scurți – și pe timpul nopții ar trebui să renunți la lenjeria intimă.

Citeşte şi De ce şi cum te ajută să slăbeşti un somn bun

Acoperă orice sursă de lumină din dormitor, ca în organismul tău să se elibereze mai multă melatonină, hormonul care te ajută să dormi mai bine. Renunță la păturile pe care le-ai avut și astă iarnă și folosește doar cearceaful cu care le îmbraci ca să te învelești. Dacă ai saltea sau pernă din spumă, află că ar trebui să le schimbi, pentru că acestea păstrează temperatura ridicată în ele și îți țin cald toată noaptea.

Fă câteva exerciții de relaxare înainte să te culci – poți medita câteva minute sau poți face exerciții de respirație – inspiră adânc și expiră tot aerul, foarte lent.