Factorul principal pentru care boala Ronei Hartner a recidivat. Medicul Vlad Ciurea avertizează toți românii: ”În niciun caz”

Rona Hartner a murit la data de 23 noiembrie 2023, după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă, și anume, cancerul. Boala a răpus-o pe artista care a sperat până în ultima secundă că va supraviețui. Acum, doctorul Vlad Ciurea avertizează oamenii cu privire la un factor care ar putea declanșa această boală fără leac.

06 dec. 2023, 20:06
Factorul principal pentru care boala Ronei Hartner a recidivat. Medicul Vlad Ciurea avertizează toți românii: ”În niciun caz”

Rona Hartner a plecat dintre noi și a lăsat în urmă nenumărate persoane care deja îi duc dorul. Actrița a fost condusă pe ultimul drum chiar pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

Citește și Gogoașă din ”Trăsniții NATO”, dezvăluiri șocante! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”

Doctorul Vlad Ciurea, renumitul neruochirurg și profesor unviersitar, a vorbit despre boala de care suferea Rona Hartner.

Medicul spune că boala se activează în anumite stări, cum ar fi depresia, nervii și supărarea. Astfel, profesorul trage un semnal de alarmă asupra stresului.

„Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stră-stră-străbunicii noștri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur că am și gena cancerului și gena hipertensiunii și gena diabetului, dar n-am făcut niciuna dintre bolile astea.

Când se activează? Când intri într-o anumită stare: depresie, supărare, nervi. Atunci se activează, ca și cum un pianist ar apăsa pe o clapă.

Și apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui țesut tumoral – n.r.). Când apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul“, a explicat profesorul Vlad Ciurea, în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar.

”Postul curăță organismul”

După ce a scăpat prima dată de cancer, Rona Hartner a recunoscut că a fost mai tot timpul stresată, iar acest lucru ar fi putut face boala să recidiveze.

„A apărut un cancer în faza patru, din nou, pe fond de stres sigur și mă lupt cu el. Acum aștept rezultatele de la biopsie și o să fac ce am de făcut. Nu simt nimic fizic, în sensul că este obositor să ai un cancer în corp, deci da am o stare de oboseală permanentă.

Am un suflu foarte scurt și nu prea reușesc să respir destul de bine ca să pot să cânt la capacitate. Dar o să încerc, dacă văd că nu o să mă descurc, o să anulez spectacolele pe o perioadă și le reiau după ce îmi revin”, spunea Rona Hartner în urmă cu câteva luni.

Te-ar putea interesa și Rona Hartner nu a vrut să i se ghicească viitorul. Ce i-a prezis Carmen Harra: „Divorțurile au marcat-o foarte mult”

Medicul Vlad Ciurea susține că nu trebuie să excludem și autovindecarea atunci când suntem diagnosticați cu o boală.

„Autovindecarea nu trebuie exclusă. Am avut pacientă o măicuță, cu o boală cerebrală foarte gravă. Am operat-o pe creier, dar speranța de viață era de șase luni. A mai trăit cel puțin încă trei ani. A făcut doar această operație, nu a mai continuat cu altă operație, nici cu radioterapie.

A continuat cu rugăciuni și post, iar postul curăță organismul. Ea se ruga, celelalte măicuțe din jurul ei se rugau pentru ea. Trei ani știu sigur că a mai trăit, nu știu ce s-a întâmplat după aceea. Dar pentru acei trei ani în plus a contat această capacitate mentală de autovindecare. Deci, în niciun caz, autovindecare nu trebuie îndepărtată“, a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea, potrivit DigiFM.