Factura la curent, explicată de ministrul energiei, Sebastian Burduja: „Românii nu trebuie să tremure nici de frig, nici de frica facturilor”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a explicat într-un video postat pe Tik Tok ce trebuie să știe consumatorii atunci când se uită la factura la curent.

04 feb. 2024, 15:37
Factura la curent, explicată de ministrul energiei, Sebastian Burduja: „Românii nu trebuie să tremure nici de frig, nici de frica facturilor”

Ministrul Energiei, Sebatian Burduja, le spune românilor că nu trebuie să își facă griji în privința facturilor la energie. Potrivit ministrului liberal, românii beneficiază și în această iarnă de prețuri plafonate la curent și gaze.

Citește și: EXCLUSIV | Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, despre facturile bucureștenilor în plină iarnă: ”Nicușor Dan are datorie de 700 de milioane de lei către Elcen”

„Românii nu trebuie să tremure nici de frig, nici de frica facturilor. Avem prin lege un preț plafonat la energie electrică și gaze. La energie electrică 5 milioane de gospodării din România plătesc lunar doar 35 de lei. La gaze, românii au al patrulea cel mai ieftin gaz din toată Uniunea Europeană. Trebuie doar să înțelegem lucrurile.

Să începem cu factura la curent. Factura e complicată, mi-ați spus asta în sute de mesaje și întrebări. Am încercat să o simplificăm, dar sunt niște reguli europene care impun un anumit format. Așa că am făcut acest clip pentru a explica pe înțelesul tuturor principalele date dintr-o factură”, a scris ministrul Energiei pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ministrul Burduja, atac dur la Nicușor Dan: „Bucureștiul e exemplu de manual de eșec în ceea ce privește sistemul de termoficare”