Facturile la curent şi telefonie cresc în perioada următoare. Ce anunţă specialiştii

Lovitură grea pentru români! Guvernul pregătește o schimbare uriașă, ce aduce românilor scumpiri majore! Cu cât vom plăti mai mult la facturi?

27 feb. 2019, 07:06
Facturile la curent şi telefonie cresc în perioada următoare. Ce anunţă specialiştii

Ordonanţa Lăcomiei va afecta pe oricine, scrie a1.ro Documentul, lăudat de Guvern, însă retrimis Parlamentului pentru modificări, va produce o serie de scumpiri. Nu doar atunci când vine vorba despre dobânzile la credite. Ordonanţa Lăcomiei ne va majora facturile la energie electrică, telefonie şi cablu.

Citeşte şi Traian Băsescu anticipează creşteri de tarife la gaze şi electricitate şi anunţă că PSD va pierde alegerile europarlamentare

Energia electrică s-a scumpit anul trecut cu peste 16% pentru fiecare dintre noi. Iar, de la 1 martie se anunţă o altă creştere, spun analiştii. Guvernul a introdus de la 1 ianuarie o taxă de 2% pe cifra de afaceri pentru companiile din energie, iar distributiroii au cerut autorităţilor majorarea tarifelor pentru a acoperi această nouă taxă. Au şi obţinut-o. Dar cine va deconta totul? Tot noi, în factură. Noile majorări ar putea ajunge la 2,5%, estimează analiştii.

Pe de altă parte, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei dă asigurări că pentru consumatorul final preţurile nu se vor schimba. Păreri divergente au şi partenerii din Coaliţie. Călin Popescu Tăriceanu vrea eliminarea taxei pe cifra de afaceri din domeniul energiei.

Nemulţumiri sunt şi pentru administratorii de pensii Pilon II. Noua ordonanţă de urgenţă impune firmelor să vină cu un capital mai mare de 11 ori faţă de până acum. Ordonanța schimbă și dobânzile, care devin astfel mult mai mari!