Facultatea din România din care aproape niciun absolvent nu rămâne șomer

În ultimii ani s-a vorbit în România despre facultățile care scot șomeri pe bandă rulantă și mai puțin despre cele care produc cetățeni productivi în câmpul muncii. 

04 iul. 2022, 21:18
Facultatea din România din care aproape niciun absolvent nu rămâne șomer

FABIZ (Faculty of Business Administration in Foreign Languages), din cadrul ASE (Academia de Studii Economice) este cunoscută drept o instituție de învățământ care are o foarte bună pe piața muncii din România. Peste 75% dintre studenții din anul 3 lucrează part-time (n.r. – 4 ore pe zi), susține decanul FABIZ, Tănase Stamule.

„Studiile economice sunt utile în orice domeniu de activitate. Orice afacere, indiferent dacă este în domeniul medical, inginerie, arhitectură, are o componentă economică.

Atunci când termini ASE-ul ai oportunităţi de a te angaja în toate sferele economiei, iar tocmai această flexibilitate şi deversitate pe piaţa muncii face universitatea noastră foarte atractivă”, a declarat decanul de la ASE, potrivit ZF.

Ce ajung să lucreze absolvenții FABIZ?

„Îi regăsim în marile companii internaţionale din România sau din străinătate sau devin antreprenori. Peste 25% dintre absolvenţii noştri doresc să înceapă o afacere la sfârşitul studiilor, iar de anul acesta oferim un master specializat în antreprenoriat pentru a-I ghida în afacerile lor.

El consider că la sfârşitul studiilor, tinerii trebuie să aibă o capacitate analitică ridicată, o capacitate de a interacţiona uşor cu oameni aparţinând altor culturi, valenţe de leadership şi competenţe sociale şi o capacitate de a înţelege programele informatice şi a putea analiza date”, a mai punctat Stamule.

 

Ce poți studia la ASE, FABIZ

 

Mai mult, în cadrul FABIZ, se predă programarea. Printre limbaje, Python.

Facultatea din cadrul ASE are cinci direcții strategice:

1) specializarea în administrarea afacerilor, adică înţelegerea modului de funcţionare a firmei, felul în care se gestionează bugetele, resursele umane, riscul şi felul în care se iau deciziile

2) dezvoltarea de competenţe lingvistice şi sociale astfel încât studenţii noştri să poată interacţiona cât mai uşor cu lumea globală de afaceri

3) interacţiunea permanentă cu mediul de afaceri prin vizite la companii şi invitaţi la cursuri de la companii la toate disciplinele pe care le predăm

4) susţinerea studenţilor de a petrece cel puţîn un semestru la studii în străînătate prin programul Erasmus, unde propunem la nivel de ASE câteva sute de burse în fiecare an

5) dezvoltarea de competenţe de programare în Python, astfel încât, studenţii noştri să ştie să facă analiză de date la sfârşitul programului de licenţă.


loading...