Fake news politic acoperit de un alt fake news. Adevărul din spatele presupusei înţelegeri PNL-USR-PMP

Joi dimineaţă a apărut informaţia că PNL, USR - PLUS și PMP s-au înțeles să facă o alianţă pentru alegerile locale de la București, dezminţită imediat de liderul PMP, Eugen Tomac. Autorii acestei ştiri, cei de la Newsweek, nu au admis că este vorba de un fake news, motiv pentru care au inventat o nouă știre.

30 iul. 2020, 11:23
Fake news politic acoperit de un alt fake news. Adevărul din spatele presupusei înţelegeri PNL-USR-PMP

„Surprinzător, poate, dar PNL nu are cele mai multe candidaturi. Pe de altă parte, amenințarea lui Traian Băsescu a funcționat”, au scris cei de la Newsweek, în ştirea care anunţa alinaţa de la nivelul Capitalei dintre PNL, USR – PLUS și PMP.

Citeşte şi Traian Băsescu se pregăteşte de alegeri: „Am discutat cu Eugen Tomac, cerându-i să aibă în vedere candidatura mea”

Eugen Tomac a dezminţit imediat informație, arătând într-o postare pe Facebook că partidul pe care îl conduce nu a fost invitat în Alianța pentru București. El a fost extrem de categoric și a arătat că nu a existat nici o negociere în sensul celor speculate în presă. „Nu am avut ieri nicio negociere, singura persoană cu care am discutat în această perioadă în mod onest a fost Nicușor Dan pe care îl cunosc de 20 de ani„, spunea Tomac. Totuşi, cei de la Newsweek nu au ţinut seama de sublinierile liderului PMP, şi au insistat să susțină contrariul, inventând o altă știre falsă. Astfel,au făcut un update la informația falsă dată inițial și au spus că a picat înțelegerea dintre cele trei partide.

Clarificările aduse de Eugen Tomac

„Clarificări legate de candidaturile PMP la București. Situația este foarte simplă, PMP nu a fost invitat în Alianța pentru București. USR se opune. Nu am avut ieri nicio negociere, singura persoană cu care am discutat în această perioadă în mod onest a fost Nicușor Dan pe care îl cunosc de 20 de ani.

PMP este dispus oricând să creeze o alianță în jurul candidaturii lui Nicușor Dan, cu o listă comună pentru Consiliul General. Aceasta trebuie să fie creată și agreată de candidat, fiind echipa alături de care va lucra. De asemenea, candidați comuni la toate sectoarele. Așa arată o alianță de învingători.

PMP are candidați care și singuri vor învinge PSD-ul, însă într-o alianță putem câștiga în cel puțin 5 sectoare. Separat, în cel mai fericit caz, un singur sector va avea primar de dreapta”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.