Fals medic care i-a cerut bani şefului ISU pentru un pacient, prins în flagrant

Un fals medic care l-a contactat telefonic pe şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", col. Viorel Jianu, şi i-a solicitat suma de 300 de lei pentru un pacient aflat sub tratament medical a fost prins în flagrant de poliţişti şi reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

22 aug. 2013, 10:44
Fals medic care i-a cerut bani şefului ISU pentru un pacient, prins în flagrant

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Constanţa, va fi prezentat joi magistraţilor Judecătoriei, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa au menţionat pentru Agerpres că individul îşi schimba vocea când discuta cu potenţialele victime, dându-se drept femeie.

„În urma verificărilor efectuate de şeful ISU „Dobrogea” s-a constatat faptul că persoana care sunase nu era medic în cadrul niciunui spital din Constanţa, motiv pentru care acesta a sesizat poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa”, au informat, printr-un comunicat remis presei, reprezentanţii IPJ.

O echipă formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale a intervenit şi l-a prins în flagrant pe M. Roberto Nelu, în timp ce primea o sumă de bani de la reprezentanţi ai ISU „Dobrogea”.

Din investigaţiilor efectuate a reieşit că individul ar fi înşelat, prin acelaşi procedeu, mai multe persoane din ţară.