Familia Aurei Ion,SCANDALIZATĂ de lipsa de reacţie a Parchetului în ciuda acuzaţiilor grave ale anchetatorului

La începutul lunii octombrie, investigatorul care, până de curând, s-a aflat la conducerea anchetei accidentului aviatic din Apuseni, Sorin Cimpoieru, a depus la Parchetul Militar o plângere penală în care acuză presiuni din partea superiorilor săi, a informat România TV. La mai bine de o săptămână de la această ştire, familia Aurei Ion, victima accidentului, acuză Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că rămâne "pasivă", în ciuda acuzaţiilor grave ale anchetatorului.

20 oct. 2014, 10:44
Familia Aurei Ion,SCANDALIZATĂ de lipsa de reacţie a Parchetului în ciuda acuzaţiilor grave ale anchetatorului

Familia Aurei Ion, tânăra de la Medicină care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic din Apuseni, a cerut Procurorului general o explicaţie publică, legată de acuzaţiile lui Silviu Cimpoieru cel care, la câteva zile după tragedie, a condus comisia specială formată din inspectori ai Aviaţiei Civile. Acesta a depus la Parchetul Militar o plângere penală în care acuză presiuni din partea superiorilor săi.

De mai bine de 10 zile, postul de televiziune România TV a adus în atenţia opiniei publice ştirea referitoare la „Răsturnărea de situaţie în cazul accidentului aviatic din Apuseni„, făcându-se cunoascut faptul că Sorin Cimpoeru, fostul Preşedinte al Comisiei de anchetă tehnică privind accidentul aviatic din 20.01.2014 al CIAS, a depus o plângere penală în care acuză presiuni din partea superiorilor.

În fapt, se fac dezvăluiri cu privire modalitatea în care decurg cercetările CIAS în cazul acestei catastrofe aviatice ce a condus la moartea a doi dintre pasagerii aflaţi la bordul aeronavei de tip BN2, aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, respectiv moartea pilotului Adrian Iovan şi moartea studentei la medicină, Aurelia Ion.

În ciuda acestor dezvăluiri incriminatorii ce vizează persoane din cadrul instituţiilor publice, dezvăluiri ce se resfrâng direct asupra cazului instrumentat de către Ministerul Public, acesta rămâne fără reacţie în ce priveşte acuzaţiile grave ale inspectorului Sorin Cimpoeru. Este motivul pentru care familia Aureliei Ion, prin avocat Laura Beleca, a cerut în mod expres Procurorului general o explicaţie publică, însă, în continuare, Ministerul Public păstrează tăcerea!„, se arată într-un comunicat de presă trimis de către avocaţii care reprezintă familia Aurei Ion.

CITEŞTE ŞI: Imagini emoţionante cu Aura Ion. Cum se consolează familia tinerei studente, la 8 luni de la tragedie VIDEO