Familia lui Cristi Borcea construieşte un cartier rezidenţial de blocuri pe malul Lacului Tei. Proiectul, avizat de Primărie

Primăria Capitalei a avizat proiectul imobiliar privind construirea unor blocuri de 14 etaje pe malul Lacului Tei, lângă Romsilva, pe un teren cu o suprafaţă de peste 26.400 de metri pătraţi. Iniţiatorii Planului Urbanistic Zonal sunt Elena Borcea, mama lui Cristi Borcea, fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo, și Călin Violeta, sora lui Cristian Borcea, relatează Hotnews.

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 15:14

Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Capitalei, a semnat avizul de urbanism pentru acest proiect pe 27 ianuarie 2020. Pe 26 februarie, proiectul a fost supus dezbaterii publice, înainte de a fi aprobat de Consiliul General, ultimul for decizional, notează Hotnews.

Din document reiese că proprietarii vor să construiască un ansamblu rezidenţial cu blocuri de 14 etaje, având 45 de metri înălţime. Construcţiile ar urma să ocupe 45 la sută din suprafaţa terenului. Blocurile ar urma să fie construite la o distanță de 30 m față de malul lacului. Ansamblul va avea 30% spațiu verde.

sursă foto: Hotnews.ro

Potrivit sursei citate, numele lui Cristian Borcea și al Violetei Călin apar în dosarul retrocedărilor, în care a fost inculpat fostul primar al Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onțanu. Fostul edil a fost judecat, însă instanța a decis, în 2017, încetarea procesului penal, întrucât a intervenit prescripția generală a răspunderii penale. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Înalta Curte, iar dosarul se află pe rol.

În iunie 2016, Neculai Onţanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită. Edilul a fost acuzat că a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la Cristi Borcea, beneficiar al unor drepturi litigioase, pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului.

Unul dintre terenurile care au fost retrocedate a fost chiar cel pe care acum se dorește construirea ansamblului rezidențial cu blocuri de 14 etaje.

foto: Hotnews.ro

Citeşte şi: Sorina Pintea a demisionat de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr.Constantin Opriş” Baia Mare