Sorina Pintea a demisionat de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr.Constantin Opriş” Baia Mare

Sorina Pintea a demisionat de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr.Constantin Opriş" Baia Mare, anunţă România TV. Decizia vine după ce Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Dăncilă, a fost arestată preventiv pentru luare de mită. În urmă cu o zi, Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș, anunţa că va fi numit un manager interimar la spital și un colectiv de medici la conducerea unității.

03 mart. 2020, 12:07

„Subsemnata Pintea Sorina, în calitate de manager al Spitalului de Urgenţă „Dr.Constantin Opriş” Baia Mare, având în vedere că sunt cercetată penal în dosarul cu numărul 105/P/2020 PÎCCJ – DNA, pentru buna desfăşurare a urmăririi penale şi a procesului penal formulez prezenta demisie. 

Astfel pentru a nu exista posibilitatea teoretică şi faptică de a influenţa potenţiali martori angajaţi ai spitalului, cât şi pentru a nu avea funcţie de conducere în calitate de coordonator de credite, am luat prezenta decizie, începând cu astăzi, 02.03.2020, la care se adaugă starea precară de sănătate.”, a scris Sorina Pintea în demisia înaintată, citată de România TV

Sorina Pintea este încarcerată în arestul central după ce Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății. Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare.

Sorina Pintea a contestat deja măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să judece vineri, 6 martie, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii. 

 

Sorina Pintea, grave probleme de sănătate în arest. A ajuns pe mâna medicilor 

Luni, Sorina Pintea a fost scoasă din Arestul Central al Poliţiei Capitalei şi a fost transportată de urgenţă la spitalul Sfânta Maria. Fostul ministru al Sănătăţii a susţinut că i s-a agravat starea de sănătate în arest. Pintea suferă de dermatomiozită, o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea şi muşchii, dar poate afecta şi articulaţiile, esofagul, plămânii şi rar inima.

Surse citate de România TV susţin că Sorina Pintea urmează să fie consultată de urgenţă şi de un neurolog după ce starea ei de sănătate s-a agravat în ultimele ore. 

Citeşte şi: Liviu Pop, plângere penală împotriva fiului Sorinei Pintea: „Cer daune morale”

Dana Varga, un fost consilier de stat, a postat un mesaj alarmant referitor la sănătatea fostului ministru: „Sorina Pintea este pe moarte!”. 

„Sorina Pintea este pe MOARTE”. Anunţ ŞOCANT de ultimă oră