Familia lui Cristi Chivu, izolată în Italia din cauza coronavirusului. Anunţul făcut de Adelina, soţia sportivului

Cristi Chivu, împreună cu soţia lui, Adelina, şi cele două fete locuiesc de ceva timp în Milano, acolo unde în ultimele zile este mare agitaţie din cauza coronavirusului. Adelina a luat deja primele măsuri de precauţie pentru a-şi proteja familia.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 14:27

Vedeta a postat pe pagina sa de Instagram câteva imagini, unde se observă panica atmosfera de panică, instalată în oraşul din Italia. Una dintre fotografii arată că supermarket-urile au rafturile goale, mai mulţi oameni şi-au făcut aprovizionări pentru a nu mai ieşi din casă.

Totodată, Adelina a postat și o fotografie cu o masă plină cu medicamente destinate întăririi sistemului imunitar.

Citeşte şi: MAE: Atenţionare de călătorie în Italia din cauza coronavirusului

Decizia luată pe fondul epidemiei de coronavirus

Comitetul permanent al Parlamentului chinez s-a întrunit luni și a hotărât „interzicerea completă” a comerțului de animale sălbatice, „abolirea prostului obicei de a consuma prea multe animale sălbatice și protejarea eficientă a sănătății și vieții populației”, a anunțat televiziunea de stat CCTV, citată de AFP.

Pentru a încerca să oprească propagarea epidemiei de pneumonie virală care ar fi plecat dintr-o piaţă de animale sălbatice pentru consumul uman, China a adoptat la finalul lui ianuarie o directivă care interzicea temporar acest comerț, „până la finalul situației epidemice naționale„, notează Hotnews.

Comerţul cu animale sălbatice a fost interzis şi în timpul epidemiei SARS, în 2002-2003. Specialiştii spun că este vorba despre un coronavirus care s-a transmis tot prin consumul de animale sălbatice. Ulterior, acesta a fost reluat rapid.

Citeşte şi: Prelungirea crizei provocate de coronavirus după 15 martie poate duce la afectarea producţiei anumitor tipuri de medicamente

Organizaţiile pentru protecţia animalelor au acuzat China că tolerează comerţul ascuns de animale exotice folosite pentru bucătăria şi medicina tradiţională.

Epidemia de coronavirus a subliniat „problema importantă a consumului excesiv de animale sălbatice și marile pericole ascunse pentru sănătatea și securitatea publică”, a adăugat televiziunea națională chineză.

Potrivit specialiştilor chinezi, virusul a apărut într-o piaţă din Wuhan, unde erau vândute animale sălbatice pentru consumul uman.

Coronavirusul a ucis deja 2.600 de oameni în China şi aproape 30 în alte ţări ale lumii.