Familia lui Novak Djokovic reacţionează vehement: „L-au răstignit pe Iisus, acum îl răstignesc pe Nole”. Tatăl jucătorul a dat detalii despre reţinerea fiului său

Srdjan Djokovic, tatăl celui mai bun jucător de tenis din lume, a convocat o conferință de presă extraordinară la Belgrad, după ce fiul său nu a primit acceptul de a intra în Australia și a fost plasat într-un hotel pentru refugiați.

06 ian. 2022, 18:52
Familia lui Novak Djokovic reacţionează vehement: „L-au răstignit pe Iisus, acum îl răstignesc pe Nole”. Tatăl jucătorul a dat detalii despre reţinerea fiului său

Pe lângă tatăl lui Djokovic, la conferință au fost prezenţi și mama Diana, tatăl George și unchiul Goran, care au dezvăluit detaliile comportamentului autorităților australiene față de Novak. Fratele mai mic al jucătorului, George, a fost primul care a luat cuvântul, spunând că acesta este cel mai mare scandal din istoria sportului, împotriva celui mai mare sportiv al tuturor timpurilor.

„Novak nu a încălcat nicio regulă, a fost tot timpul în comunicare cu autoritățile din Australia, fiecare protocol a fost respectat, până a ajuns la graniță, unde a început hărțuirea, ceea ce poate fi numit o încălcare diplomatică gravă. Apoi a fost dus într-o cameră de izolare, unde a fost audiat de polițiștii de frontieră. Novak a comunicat cu familia și membrii echipei sale în primele 45 de minute, când comunicarea a fost întreruptă brusc, deoarece telefonul i-a fost confiscat timp de trei ore și jumătate. După aceea, i s-a returnat telefonul, dar a fost dus apoi într-o altă cameră, care este detenția din aeroport„, a explicat George Djokovic, cita de publicaţia sârbă Telegraf.

„După ce s-a luat decizia de a nu rămâne în Australia, de a nu-l lăsa să mai câștige un alt titlu, de a doborî un alt record, după ce a plecat din aeroport a trecut printr-un detector de metale, de unde i-au luat toate lucrurile, portofelul, valizele. I-a dat telefonul mobil şi l-au dus apoi la un hotel de migranți, într-o cameră murdară, fără niciun lucru de-al său”, a mai spus acesta.

Instanța a ordonat ca Novak să nu fie deportat până luni dimineață. Novak avea voie să se întoarcă pe cont propriu, dar apoi ar urma o interdicție de trei ani. Novak nu vrea asta, a fost tratat ca un criminal, este un sportiv onest care nu a comis nicio infracțiune. Avocații își fac treaba, le mulțumesc președintelui Vučić și primului ministru Brnabić, care fac demersuri pentru a-l ajuta pe Novak, să se mute într-o cazare adecvată și să fie eliberat„, a mai spus fratele jucătorului.

Citeşte şi Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic şi urmează să-l expulzeze. Cel mai bun jucător de tenis din lume a fost audiat şase ore în aeroport UPDATE

În cele din urmă, George a dezvăluit şi mesajul pe care i l-a transmis Novak: „Dumnezeu vede totul! Binecuvântarea mea este de ordin spiritual, a lor este de natură materială„.

A urmat un discurs emoționant al lui Srdjan Djokovic. „Îl țin captiv pe Novak. Novak este Serbia, și ei îl călcă în picioare pe Novak, și ei calcă și Serbia. Omul acela, Scott Morrison, al cărui nume spune totul, a îndrăznit să-l atace pe Novak și să-l expulze și nici măcar nu a intrat în țara lor. Au vrut să-l subestimeze, să-l umilească pe el și pe Serbia.

Suntem sârbi, un popor mândru, nu am atacat niciodată pe nimeni, doar ne-am apărat. Așa face acum sârbul nostru, Novak, cu comportamentul lui față de gazde, organizatori. Novak este o lumină la capătul tunelului. Oligarhia aia politică nu va stinge asta, nu am cuvinte suficiente să-i numesc pe acei politicieni, pentru că asta nu are nicio legătură cu sportul. El a îndeplinit toate condițiile necesare pentru a intra și a câștiga un al titlu al celebrului lor Australian Open”, a spus Srdjan Djokovic.

Citeşte şi Tatăl lui Novak Djokovic acuză: „Fiul meu este în captivitate pe aeroportul din Melbourne. Pot să-l pună în lanţuri, Nole este Sparacus al lumii libere”

Ei ne spun lumea a treia. Nu, noi suntem lumea libertariană, majoritatea, nu suntem nici mai puțini, nici mai valoroși decât ei. Novak arată că face parte din acea lume libertariană. Iisus a fost răstignit pe cruce și a reușit să treacă peste toate și este în continuare printre noi. Acum, Novak este răstignit și pățește aceleași lucruri.

Suntem un popor sârb mândru, a cărui mândrie este Novak. Nu numai a noastră, ci a întregii lume libere. Nu va fi sta în genunchi, va lupta. Novak este prizonierul acelor nenorociți, să le fie rușine! Întreagă lume liberă, ridică-te, aceasta nu este doar o luptă a lui Novak, ci o luptă a peste 7 miliarde de oameni, pentru libertatea de exprimare! Novak nu a încălcat nicio lege, dar vor să ne rețină pe toți. Libertate, Nole! Toată lumea este cu tine și cu Mama Serbia!„, a mai afirmat acesta.


loading...
Partenerii noștri