Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic şi urmează să-l expulzeze. Cel mai bun jucător de tenis din lume a fost audiat şase ore în aeroport UPDATE

Sârbul Novak Djokovic, N.1 mondial al tenisului masculin, care a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Openul Australiei, este blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne din cauza unei probleme cu viza.

05 ian. 2022, 23:40
Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic şi urmează să-l expulzeze. Cel mai bun jucător de tenis din lume a fost audiat şase ore în aeroport UPDATE

UPDATE

. După audieri care au durat mai bine de şase ore, între 23.30 şi 05.30 în Australia, autorităţile au decis să nu-i permită accesul în Australia celui mai bun jucător de tenis din lume. Novak Djokovic este de nouă ori câştigător la Australian Open şi deţinătorul la zi al titlului.

Lui Djokovic s-a cerut să părăsească Australia mai târziu, joi.

Poliția de Frontieră australiană a declarat că Djokovic nu a furnizat dovezi adecvate pentru a îndeplini cerințele de intrare în Australia și că viza i-a fost ulterior anulată. Aceste dovezi trebuie să fie prezentate la frontieră de către persoanele nevaccinate.

Avocaţii jucătorului sârb vor face apel la decizia autorităţilor.

Citeşte şi Tatăl lui Novak Djokovic acuză: „Fiul meu este în captivitate pe aeroportul din Melbourne. Pot să-l pună în lanţuri, Nole este Sparacus al lumii libere”

ŞTIREA INIŢIALĂ. Novak Djokovic, câştigator de nouă ori al Australian Open, care a luat marţi avionul în direcţia Melbourne după ce a anunţat obţinerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut. El a aterizat pe aeroportul Tullamarine, din Melbourne, la ora locală 23:30 (ora 14.30, ora României), iar după 5 ore şi jumătate se afla tot acolo.

Serviciul vamal federal a contactat guvernul statului Victoria, a cărui capitală este Melbourne, când s-a constatat că echipa lui Djokovic a solicitat „tipul greşit de viză”, a indicat The Age. Djokovic a încercat să intre în ţară cu o viză de muncă ce „necesita acordul guvernului statului Victoria”, potrivit cotidianului The Australian.

Jaala Pulford, ministrul statului Victoria, a declarat miercuri după-amiază într-un tweet că statul său a refuzat această cerere. Potrivit The Age, în ciuda acestui refuz, lui Djokovic i se va permite probabil să coboare din avion şi să intre în Melbourne, iar această problemă cu viza nu va face decât să-i întârzie sosirea.

Federaţia australiană de tenis (TA), organizatoarea turneului Australian Open, a confirmat marţi că Djokovic a primit o ”derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare medicală, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.

Citeşte şi Scandal înainte de Australian Open 2022. Novak Djokovic nu va juca dacă participarea va fi condiţionată de vaccinare!

Premierul australian Scott Morrison a ameninţat miercuri că îi va cere lui Novak Djokovic să prezinte dovada că derogarea medicală pe care a primit-o pentru a participa la Openul Australiei este justificată, în caz contrar tenismanul sârb va fi trimis acasă „cu primul avion”, transmite BBC.

Directorul Openului Australiei, Craig Tiley, care este preşedinte al Federaţiei australiene de tenis, a spus că „ar fi cu siguranţă util dacă Novak ar explica condiţiile în care a solicitat şi a obţinut o derogare”. El a adăugat: „Îl încurajez să vorbească despre asta cu comunitatea. Am trecut printr-o perioadă foarte dificilă în ultimii doi ani şi aş aprecia câteva răspunsuri la asta”.

Djokovic nu a spus niciodată dacă s-a vaccinat sau nu împotriva Covid-19, ceea ce a lăsat să planeze îndoiala în legătură cu participarea sa la Australian Open.

Citeşte şi Novak Djokovic a câştigat Australian Open 2021. Este al 18-lea său trofeu de Grand Slam, al nouălea la Melbourne


loading...
Partenerii noștri