Familia Luizei, decizie de ultimă oră în dosarul Caracal. Vor depune cinci plâgeri penale. Cine sunt cei vizaţi

Mama Luizei, fata răpită de Gheorghe Dincă, este așteptată luni la București pentru a studia noile propbe din dosarul de la DIICOT. De asemenea, avocaţii familei Luizei au anunţat că vor depune plângeri penale pe numele a cinci procurori care s-au ocupat de cazul de la Caracal pentru că le-au încălcat dreptul la apărare și au împiedicat aflarea adevărului. 

RomaniaTV.net
29 dec. 2019, 13:05
Familia Luizei, decizie de ultimă oră în dosarul Caracal. Vor depune cinci plâgeri penale. Cine sunt cei vizaţi

Lista celor cinci anchetatori pe numele cărora vor să depună plângeri începe cu șefa DIICOT, Giorgina Hosu. Familia vrea să știe de unde a avut informații, chiar în ziua descinderii la Ghoerghe Dincăm despre faptul că fetele sunt moarte și incinerete.

Urmează procurorul Oana Hăineală, care a semnat o ordonanță prin care, susțin avocații, denaturează adevărul. În ordonanță se menționează că din mirosurile de cauciuc și ebonită simțite de vecini rezultă că fetele au fost incinerate în butoi.

Un alt procuror vizat de plângeri penale este George Pătuleanu, pe motiv că și-a făcut semne cu Dincă în timpul audierilor și, în general, pentru cum a condus cercetările.

Adrian Petre Todoran, alt procuror din anchetă, a avut un comportament nepotrivit la audieri, susțin avocații.

Ultimul pe listă este Liviu Vasilescu de la DIICOT Craiova, pentru că nu a identificat mașina lui Dincă deși avea toate detaliile, pentru că nu a făcut din timp cercetări care ar fi putut salva viața Alexandrei, se arată în documente. Procurorilor li se reproșează că au făcut expertize pe ascuns.

Citeşte şi: Mama Luizei, de urgenţă la spital – VIDEO