Familia Obama a primit pomul de Crăciun la Casa Albă

Prima Doamnă a SUA, Michelle Obama, împreună cu fiicele Malia şi Sasha şi căţelul prezidenţial Bo au 'întâmpinat' vineri potrivit tradiţiei pomul de Crăciun ce va fi instalat la Casa Albă, transmite ABC.

RomaniaTV.net
26 nov. 2011, 08:16
Familia Obama a primit pomul de Crăciun la Casa Albă

Anul acesta, bradul, cu o vârstă de 18 ani, a fost adus de la o pepinieră din Wisconsin, după ce o delegaţie a personalului Casei Albe s-a deplasat în teren în luna octombrie şi a ales viitorul pom de Crăciun, astfel încât familia prezidenţială nu a făcut decât să respecte formalităţile şi să-şi dea acceptul pentru instalarea acestuia în Sala Albastră de la Casa Albă.

Conform tradiţiei, pomul cu o înălţime de şase metri a fost adus la Casa Albă într-o trăsură trasă de cai, în acompaniamentul unei fanfare militare, relatează Agerpres.

Decoratori profesionişti şi voluntari îşi vor da concursul la împodobirea ‘primului’ pom de Crăciun al SUA, iar primii care se vor bucura de el vor fi un grup de militari care au participat în teatrele de război din Irak şi Afganistan.

De regulă, în perioada sărbătorilor de iarnă, în jur de 100.000 de turişti vizitează Casa Albă pentru a vedea special pomul de Crăciun din Sala Albastră.

Un alt brad va fi adus luni din California pentru a fi instalat în faţa clădirii Capitoliului. Decoraţiunile pentru acesta au fost confecţionate de locuitorii Californiei, iar onoarea de a aprinde la 6 decembrie luminile de pe pom, împreună cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Bohner , îi va reveni unui elev cu merite deosebite din acest stat american. Pomul ce va fi instalat la Capitoliu va avea o înălţime de 20 de metri şi pentru a-l vedea nu este necesară o invitaţie specială. Mai ales că va fi instalat în faţa sediului Congresului.