Familie de români care se întorcea în țară, spulberată în Austria. Pedeapsa revoltătoare pentru vinovat

O familie de români care se întorcea din Belgia a fost implicată într-un accident. Trei persoane au murit, între care și o româncă.

13 oct. 2022, 08:54
Familie de români care se întorcea în țară, spulberată în Austria. Pedeapsa revoltătoare pentru vinovat

Anul trecut, în luna aprilie, un șofer a provocat un accident pe autostrada A1, în apropiere de St. Pölten South. Două persoane au murit la fața locului, iar a treia persoană la spital din cauza rănilor suferite. Vinovatul, un tânăr albanez de 22 de ani, a fost judecat în instanță.

Accidentul s-a produs din cauza șoferului care a greșit drumul de acces pe autostradă. În mașină se aflau patru bărbați din Albania și se deplasau către Germania, în ziua de 25 aprilie. După ce au luat o pauză în zona de odihnă de la Völlerndorf, cel care conducea a intrat pe contrasens pe autostradă, în direcția Viena.

Incidentul a avut loc la doar jumătate de kilometru mai târziu. În coliziune a fost implicată și o familie de români care călătorea din Belgia spre România, iar șoferul a observat prea târziu mașina care venea de pe contrasens, ciocnindu-se violent. Toate persoanele au fost grav rănite, trei au decedat, între care și o româncă de 50 de ani.

Suspectul a fost inculpat, dar a negat că el ar fi fost la volanul mașinii. El a insistat că în timpul producerii accidentului se afla pe bancheta din spate și dormea. Inculpatul a fost găsit zăcând în fața portierei deschise a șoferului.  Tânărul albanez a declarat că nu-și amintește nimic despre incident.

Citește și: Familie moartă în accident după pelerinaj la Sfânta Parascheva. Doi copii şi părinţii lor şi-au pierdut viaţa

Potrivit unui martor care a ajuns primul la locul accidentului și a acordat primul ajutor, doar inculpatul ar fi putut fi șoferul, el fiind primul care a văzut pozițiile tuturor pasagerilor.

Pasagerul din spatele șoferului și cel din dreapta lui au murit în timp ce se aflau încă în mașină. Celălalt bărbat de pe bancheta de spate nu s-ar fi putut mișca din cauz arănilor suferite.

Martorii nu-și amintesc cum s-a petrecut accidentul. Suprviețuitorii din celălalt vehicul au putut descrie doar scenele de după accident. „A fost cel mai oribil lucru pe care l-am văzut în viața mea”, a spus românul de 54 de ani implicat în accident.

Acesta a suferit fracturi la coaste, la picioare și a avut un mușchi rupt. Cea care a murit era soția lui și în timpul accidentului se afla pe bancheta din spate dormind, fără centura de siguranță. Femeia a murit la spitalul din Meidling din cauza rănilor grave.

Fiul familiei de români și cel care conducea mașina a suferit răni la picioare, coaste, gât și ochi.

Inculpatul a fost și el rănit în accident, suferind o fractură la coapsă. În ciuda expertizei și a declarațiilor martorilor, el a rămas responsabil de cauzarea accidentului. Acesta a fost condamnat la 16 luni de închisoare cu suspendare condiționată. Ptrivit știridiaspora.ro , sentința nu este definitivă din punct de vedere juridic.

Citește și: Tânăr de 19 ani accidentat mortal pe Şoseaua Antiaeriană din Bucureşti