Familie moartă în accident după pelerinaj la Sfânta Parascheva. Patru persoane, între cre şi doi copii, şi-au pierdut viaţa

Tragedie în această dimineață pe un drum din județul Neamț. Doi părinți și doi copii în vârstă de 9 și 11 ani au murit după ce s-au izbit cu mașina de o autoutilitară. Singurul supraviețuitor din autoturism este un copil de 14 ani, care a rămas singur pe lume. Toți se întorceau de la pelerinajul de la Iași.

13 oct. 2022, 08:21

Accident grav noaptea trecută de drum DN2-E85, în zona localității Săbăoani din judeţul Neamţ. Un autoturism în care se aflau cinci persoane a intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat de 56 de ani, din județul Prahova. În urma impactului, autoturismul a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un lan de porumb.

Până la sosirea forțelor de intervenție conducătorul autoutilitarei s-a autoevacuat, iar un pasager din autoturism a fost scos de către participanții la trafic, potrivit stiri-neamt.ro.

Citeşte şi: Tânăr de 19 ani accidentat mortal pe Şoseaua Antiaeriană din Bucureşti

Patru persoane aflate în autoturismul implicat în accidentul din Neamţ au rămas încarcerate. Este vorba despre doi adulți și doi copii. Cei patru au fost scoşi în stare de inconştienţă şi în ciuda manevrelor de resuscitare, nu au putut fi salvaţi.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un autoturism se deplasa pe drumul judeţean 208, dinspre Mirceşti, ajuns în intersecţia cu E85, ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat de 56 ani, din judeţul Prahova, în condiţii ce vor fi stabilite în cursul anchetei. Din nefericire, în urma evenimentului rutier, a rezultat decesul a patru persoane din Roznov, aflate în autoturismul în cauză, şi rănirea alteia”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Persoanele decedate în accidentul de pe E85 / DN 2 în Neamţ sunt un bărbat de 35 de ani, o femeie de 31 de ani și copilul lor în vârstă de 9 ani şi nepotul lor de 11 ani.

Singurul supravieţuitor al familiei din Roznov este un băiat de 14 ani. El a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spital în Roman.

De asemenea, conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 56 de ani, a fost preluat de un echipaj SAJ şi transportat la Centrul de Primiri Urgenţe Roman

Citeşte şi: Călugări răniţi grav în accident, lângă Călimăneşti, unul a fost luat cu elicopterul SMURD. Ei se îndreptau spre Mănăstirea Stânişoara

Potrivit primelor cercetări, şoferul autoturismului a intrat pe drumul european E85 fără să respecte indicatorul „Oprire”.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.