Familiile PIERD AJUTOARELE sociale din cauza copiilor care LIPSESC NEMOTIVAT de la şcoală

Aproape 40.000 de familii pierd ajutoarele sociale din cauza absenţelor nemotivate ale copiilor. Cei mai mulţi chiulangii sunt în Mureş, Prahova şi Dolj.

RomaniaTV.net
06 iun. 2014, 08:20
Familiile PIERD AJUTOARELE sociale din cauza copiilor care LIPSESC NEMOTIVAT de la şcoală

Potrivit legii, dacă numărul absenţelor nemotivate trece de 20, familia pierde ajutorul social. Mureş este judeţul cu cele mai mari probleme. Peste 1550 de elevi se află în această situaţie.

Urmează judeţul Dolj, cu peste 1200 de ajutoare pierdute din cauza absenţelor nemotivate şi judeţul Prahova, cu aproape 1100. În total, peste 18.000 de elevi se află în această situaţie.

Nici la mai puţine absenţe ajutoarele sociale nu rămân aceleaşi. Dacă un elev lipseşte nemotivat de 20 de ori într-un semestru, suma se înjumătăţeşte. Iar dacă un copil acumulează, într-un singur semestru, maxim 19 absenţe nemotivate, alocaţia pentru susţinerea familiei scade cu 20%.

În aceste situaţii, se regăsesc peste 21.000 de elevi. Iar dacă ne uităm la judeţele cu cei mai mulţi elevi chiulangii, vedem că pe primul loc se află Dolj. Urmat de Suceava, Prahova, Buzău şi Mureş. Datele arată că, în total, aproape 66.000 de elevi au absenţe nemotivate.