Fanii lui Bilbao se revoltă: România este o ŢARĂ DIN LUMEA A TREIA

Suporterii care i-au însoţit pe basci la finala Ligii Europa se plâng de faptul că au fost nevoiţi să aştepte câteva ore bune într-un terminal al aeroportului Henri Coandă, înainte de a se întoarce acasă.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 08:21
Fanii lui Bilbao se revoltă: România este o ŢARĂ DIN LUMEA A TREIA

Bucureştiul are de câştigat mult la capitolul imagine de pe urma organizării finalei Ligii Europa, dar nu toţi oaspeţii iberici au plecat încântaţi din capitala României. Suporterii lui Athletic Bilbao, supăraţi din cauza faptului că favoriţii au pierdut lupta pentru trofeu, s-au enervat şi mai tare la aeroportul Henri Coandă, din cauză că au fost nevoiţi să aştepte câteva ore bune în incinta terminalului, până să poată pleca spre casă.

După cum scrie site-ul basc elcorreo.com, citat de ProSport, fanii lui Bilbao îi acuză pe români că i-au favorizat pe fanii din Madrid, în timp ce pe ei i-au umilit, punându-i să aştepte până joi dimineaţă într-un colţ de terminal. „A fost haos, a fost ceva ruşinos. Imaginea mea despre România este aceea a unei ţări din lumea a treia„, a spus unul dintre ei, Roberto Salcines, opinie împărtăşită de mai mulţi suporteri.

Carlos Lopez de Lerena, un ziarist basc, a povestit şi el: „După ce s-a terminat partida ne-au urcat într-un autobuz. Era 12 noaptea şi ne-au ţinut o oră acolo. Am ajuns apoi la aeroport, dar ne-au grupat alături de alte mii de oameni într-un colţ al terminalului, fără niciun fel de servicii şi fără aer condiţionat. Abia la 6 dimineaţa au venit să ne anunţe că vom pleca spre case”, a precizat ziaristul.