„Fantoma din Kiev” a murit. Povestea impresionantă a pilotului de 29 de ani care a doborât zeci de avioane rusești: „A visat mereu să zboare mai sus decât norii”

Pilotul Stepan Tarabalka, alias "Fantoma din Kiev", a murit. Acesta a devenit cunoscut în toată lumea după ce a distrus șase avioane rusești în prima zi a invaziei. Părinţii săi au făcut dezvăluiri emoţionante.

01 mai 2022, 00:04
„Fantoma din Kiev” a murit. Povestea impresionantă a pilotului de 29 de ani care a doborât zeci de avioane rusești: „A visat mereu să zboare mai sus decât norii”

„Fantoma din Kiev” a murit. Stepan Tarabalka, tânărul în vârstă de 29 de ani, pilota un MiG-29 când a fost doborât de forțele ruse, pe 13 martie.

„Fantoma din Kiev” a murit. Povestea tânărului pilot care a devenit celebru în toată lumea

Citeşte şi Cine sunt BURIAŢII, soldaţii mai duri ca mercenarii ceceni de pe frontul din Ucraina

Stepan Tarabalka avea un băieţel în vârstă de 8 anişori. Acesta a devenit cunoscut în toată lumea după ce a distrus șase avioane rusești în prima zi a invaziei.

„Oamenii îl numesc Fantoma din Kiev. Și pe bună dreptate – acest as al UAF domină cerurile capitalei și țării noastre și a devenit deja un coșmar pentru aeronavele rusești invadatoare”, transmiteau  oficialii ucraineni, la vremea respectivă.

Pentru că tot ce ţinea de identitatea curajosului pilot era secret, au existat zvonuri potrivit cărora „Fantoma din Kiev” și numărul său uimitor de ucideri ale inamicilor erau un mit creat de guvern pentru a inspira curaj în rândurile luptătorilor, scrie dailymail.co.uk.

Nici măcar părinţii săi nu ştiau în ce misiune era plecat.

„Știam că zbura într-o misiune. Și și-a îndeplinit misiunea. Apoi nu s-a mai întors. Acestea sunt toate informațiile pe care le avem”, le-a spus tatăl lui jurnaliștilor de la  New York Post.

Părinții lui Stepan au povestit că fiul lor visa de mic să devină pilot de luptă, casa lor fiind lângă un aerodrom militar din localitatea Korolivka.

„Încă din copilărie, a visat mereu să zboare mai sus decât norii. Urmărea întotdeauna exercițiile și demonstrațiile parașutiștilor. Alerga mereu să vadă unde aterizau.

„A făcut totul singur. Noi l-am ajutat doar cu rugăciuni”.”, a povesteşte mama lui.

Potrivit unor surse ucrainene citate de publicaţia The Times, ochelarii și casca celebrului pilot de luptă vor fi scoase la licitație la Londra.

Citeşte şi Strănepoata lui Hruşciov, după ce Rusia a invadat Ucraina: Suntem mai aproape de război nuclear decât am fost în timpul crizei rachetelor din Cuba