Taximetriștii din Cluj îl caută pe șoferul care a ajutat o femeie să își ducă băiețelul la Urgențe. Ce recompensă i se oferă bărbatului

Gestul unui taximetrist din Cluj făcut pentru o femeie care trebuia să ajungă cu băiețelul la Unitatea de Primiri Urgențe i-a impresionat pe colegii săi, mai ales că bărbatul nu i-a luat femeii niciun ban.

17 ian. 2023, 20:26
Taximetriștii din Cluj îl caută pe șoferul care a ajutat o femeie să își ducă băiețelul la Urgențe. Ce recompensă i se oferă bărbatului

O femeie care se afla într-o situație disperată a apelat la ajutorul unui taximetrist din Cluj, deoarece băiețelul ei nu se simțea bine și trebuia dus de urgență la spital.

Mămica a vrut să ajungă cât mai repede la doctor și a apelat la o firmă de taximetrie din Cluj.Femeia l-a înştiinţat pe şofer, printr-un SMS, că are doar 16 lei în buzunar. În momentul în care a citit mesajul, taximetristul nu a stat pe gânduri și a pornit imediat către femeie, deși cursa costa mai mult.

Toată situația a fost povestită de un clujean, pe un grup de Facebook.

Citiți și: Cluj-Napoca, orașul cu cele mai scumpe bilete din România, la transportul în comun. Tarifele, explozive în plină criză. Cum arată prețurile în București, Iași, Brașov

Toți taximetriștii din Cluj îl caută pe șofer pentru a-l premia pentru gestul său

Acum, toți taximetriștii din Cluj-Napoca își caută colegul, însă bărbatul este de negăsit, potrivit protv.ro. Colegii vor să-l premieze cu un abonament gratuit pe cinci ani la dispeceratul de taxi, sau chiar cu o mașină electrică, dacă este deja angajat.

Dispeceratul costă 220 de lei pe lună, ceea ce înseamnă că, în decurs de cinci ani, bărbatul ar economisi 13.200 de lei, echivalentul sumei de 2.600 de euro.

Ioan Pugna, vicepreședintele Asociației Taximetriștilor din Cluj, a declarat că se străduiește de câteva zile să verifice știrea. Informația a fost publicată inițial pe un grup de Facebook, dar nu este clar când a avut loc cursa respectivă, și nici cine este autoarea postării.

„A devenit deja o ambiție personală să-l găsesc. Tocmai de aceea, am postat pe pagina asociației, că oferim un premiu, constând în dispeceratul pe cinci ani- gratuit. Iar dacă e angajat, îî oferim o mașină electrică”, a declarat Ioan Pugna.

Mesajul taximetristului din Cluj către mămică a devenit viral

„Bună ziua. Am 16 lei toți banii și trebuie să ajung cu băiatul la spital de urgență. Credeți că-mi ajung banii?”, întreabă femeia.

Șoferul i-a răspuns imediat: „Sărut mâna, nu e nevoie de bani. Așteptați două minute, vă rog, că ajung imediat”, potrivit stiridecluj.ro

Fapta bună și impresionantă a taximetristului a fost postată de un alt şofer pe un grup de Facebook.

„Respect! Gest lăudabil făcut de un taximetrist din Cluj. O mamă avea nevoie de un transport până la UPU Cluj, dar avea doar 16 RON în buzunar, cursa probabil valorând mult mai mult. Șoferul de taxi a refuzat banii și a transportat gratis mămica până la destinație. Ne bucură enorm că altruismul și omenia care caracteriza acest neam nu este pe cale de dispariție. Cu astfel de oameni, România mai are o șansă”, a fost mesajul postat de acesta pe un grup de Facebook.

Citiți și: Imagini emoționante pe DN Cluj-Napoca – Baia Mare. Un șofer de tir a blocat traficul pentru a-și cere iubita în căsătorie