WEEKEND FĂRĂ AMENZI. De când se aplică sancţiuni pentru cei care încalcă restricţiile în starea de alertă

Publicat: Vineri, 15 Mai 2020 09:33 // Actualizat: Sâmbătă, 16 Mai 2020 08:31 // Sursa: romaniatv.net

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență care reglementează starea de alertă prevede o serie de măsuri care trebuie luate de cetăţeni și o serie de interdicții, precum cea de a ieși din localitate, cu anumite excepții.

Documente atasate:

În hotărâre nu sunt prevăzute însă amenzi pentru cei care nu poartă mască în spațiile închise și în transportul public, nici pentru cei care încalcă restricțiile de deplasare.

Textul hotărârii arată doar că "la solicitarea instituțiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării măsurilor stabilite pe timpul stării de alertă, situaţiile exceptate potrivit prevederilor alin (2) (3, n.r.) se justifică prin declarație pe propria răspundere".

Această hotărâre reglementează starea de alertă până luni, când va intra în vigoare legea adoptată de parlament în acest sens.

În textul de lege (ataşat) sunt prevăzute și sancțiuni. Astfel, „circulația persoanelor, pietonală sau cu vehicule, în locurile și, după caz, în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă" se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei.

Citeşte şi: Raed Arafat: "Terasele rămân închise şi după 15 mai". În ce condiţii va fi reluată munca în România

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8359
RON
07 Aug
noapte 20 °
zi 37 °
Ultimele joburi adaugate
24 H