Cele mai frumoase insule din Grecia. Ce locuri spectaculoase putem vizita în această vară

Cu toate că a crescut numărul cazurilor de COVID în Grecia în ultimele zile, autoritățile elene încă primesc turiști. Totuși, e posibil ca în curând să fie introduse noi restricții pentru cei nevaccinați.

08 iul. 2021, 19:14
Cele mai frumoase insule din Grecia. Ce locuri spectaculoase putem vizita în această vară

Cele mai frumoase insule din Grecia

. Cu toate că a crescut numărul cazurilor de COVID în Grecia în ultimele zile, autoritățile elene încă primesc turiști. Totuși, e posibil ca în curând să fie introduse noi restricții pentru cei nevaccinați.

Cele mai frumoase insule din Grecia

SANTORINI

Santorini e una dintre cele mai frumoase insule din Grecia. Turiștii care ajung acolo au parte de munte și de mare în același timp. De la Santorini pornește și mitul Atlantidei. E cunoscută și sub denumirea de Thera sau Thira și se află în Marea Egee. Cu toate că nu are o suprafață foarte mare, ci doar de 73 de km, e o insulă cu o activitate turistică intensă. Capitala e Fira și e cu adevărat spectaculoasă, fiind construită doar din clădiri de un alb imaculat, cu străzi înguste, pline de taverne tradiționale. Pentru a ajunge pe insula Santorini puteți lua fie avionul, fie ferryboat-ul, iar pozele de poveste făcute acolo sunt asigurate de splendoarea locului.

CRETA

Creta este cea mai mare insulă din Grecia și a cincea din Europa. E destinația ideală pentru orice turist, indiferent de bugetul pe care îl are și de zona în care alege să stea. Peisajele sunt de vis, iar viața de noapte se lasă cu multă distracție pentru tineri. În Creta sunt și o mulțime de obiective culturale ce pot fi vizitate. Knossos este cel mai mare sit arheologic din epoca bronzului în Creta, centrul ceremonial și politic al civilizației și culturii minoice, aflat la 5 km de Heraklion. Printre cele mai spectaculoase plaje din Creta se numără Balos, Elafonisi, nisipuri albe și ape turcoaz, amintind de plajele din Caraibe, sau Falassarna.

CORFU

Corfu e denumită „insula de smarald” din Marea Ionică. Aproximativ 1 milion de turiști pășesc anual pe insulă, indiferent de vârstă. E situată la 32 de km de coasta Greciei și are plaje impresionante. Capitala Corfului este numită tot Corfu și este portul principal; este cel mai mare oraș al ionienilor și unul dintre cele mai frumoase orașe grecești. Construit între două fortărețe și plin de superbe clădiri italiene și franceze, biserici bizantine și parcuri pline cu flori, orașul Corfu este o adevărată bijuterie plină de farmece și frumuseți nenumărate.

Insula a fost intens promovată turistic fiind, la un moment dat, una dintre cele mai distinse atracții turistice ale Greciei. Astăzi insula miraculoasă reprezintă un paradis turistic.

SKIATHOS

Skiathos e o insulă destul de mică din Marea Egee, având doar 50 de km pătrați. Are peste 60 de plaje de nisip. Viața de noapte este centrată în jurul orașului Skiathos în sine. Există un simt cosmopolit în oraș cu cele mai multe magazine situate de-a lungul Papadiamantis Street. Apoi, există străzi pietruite fermecătoare pentru a fi explorate în „portul vechi”, cu multe taverne si baruri autentice grecești. Malul mării, în „Portul nou”, oferă o varietate de preparate din bucătăria tradițională și modernă. Plajele sunt scăldate de ape de smarald, ce amintesc de peisajele din Caraibe, multe din ele bucurându-se de umbra pădurilor de pini și a stâncilor albe ce desăvârșesc peisajele. Cea mai frumoasă și renumita plajă a insulei este plaja Koukounaries, aceasta fiind considerată una dintre cele mai impresionante plaje, nu doar din Grecia, ci din întreaga Europa.

THASSOS

Insula Thassos face parte din regiunea Kavala și este a 12- a cea mai mare insulă grecească, având o populație de 14.000 locuitori. Capitala poartă numele insulei, în greaca „Limenas Thasou” și tradus pentru turiști ca „Port of Thasos”. Pe insulă se poate ajunge cu autocarul, trenul, avionul sau mașina.

Thassos e cea mai apropiată insulă de România și se poate ajunge cu mașina personală într-o singură zi. Are peste 20 de plaje cu nisip fin, apă puțin adâncă și caldă. Prețurile sunt mai mici decât pe alte insule, cum ar fi Santorini, Zakynthos sau Mykonos.

Citește și Vacantele românilor, în pericol după explozia cazurilor de coronavirus din Grecia. Numărul îmbolnăvirilor, de patru ori mai mare decât în urmă cu două săptămâni

Citește și GRECIA VACANȚE 2021. Care sunt cele mai frumoase plaje din Grecia. Imagini spectaculoase!