Fără taxe suplimentare de Roaming în UE. Dan Nica: „Susţin această decizie”

Fără taxe suplimentare de Roaming în UE. Dan Nica, în calitate de coordonator al eurodeputaţilor grupului S&D din Comisia pentru Industrie, Energie, Inovare şi Cercetare a Parlamentului European, susţine prelungirea avantajelor pentru cetăţenii europeni.

18 mart. 2021, 13:36
Fără taxe suplimentare de Roaming în UE. Dan Nica: „Susţin această decizie”
Fără taxe suplimentare de Roaming în UE

Fără taxe suplimentare de Roaming în UE. „Susţin decizia Comisiei Europene de a prelungi Regulamentul, ale cărui prevederi avantajoase în materie de roaming ar fi expirat la 30 iunie 2022. Încetarea taxării în roaming, în 2017, este una din marile realizări ale UE şi trebuie să continuăm această poveste de succes, care elimină barierele în calea comunicării şi mobilităţii”, transmite Dan Nica.

Citeşte şi: CE propune prelungirea cu zece ani a suspendării costurilor de „roaming” între statele membre UE

Fără taxe suplimentare de Roaming în UE

Noua propunere de regulament reduce şi mai mult preţurile, fapt ce ne pregăteşte pentru momentul post-pandemie, în care cetăţenii vor reîncepe să călătorească şi să lucreze în străinătate. Accesul consumatorilor europeni la infrastructura de bandă largă fără fir, de înaltă performanţă şi la preţuri accesibile, în întreaga UE, este o necesitate”, precizează Dan Nica.

Europarlamentarul PSD a menţionat că numărul de apeluri telefonice efectuate în roaming s-a triplat după 2017, în UE, iar volumul datelor utilizate în străinătate a crescut de 12 ori după eliminarea taxelor suplimentare.

Fără taxe suplimentare de Roaming în ţările Uniunii Europene şi după 2022. Comisia Europeană a anunţat în februarie că va propune prelungirea acestui sistem pentru încă 10 ani, scrie Mediafax.


loading...