Farsele de la început de an: Un bărbat şi-a înscenat răpirea, femei cu bebeluşi de cârpe la cerşit şi poze cu false bolnave de cancer în online

Românii nu au lăsat găinăriile nici în 2023. Încă din primele zile ale noului an, polițiștii au descoperit mai multe farse pe care le-au pus la cale câțiva români în încercarea de a obține mai ușor anumite sume de bani din partea altor persoane.

07 ian. 2023, 23:21
Farsele de la început de an: Un bărbat şi-a înscenat răpirea, femei cu bebeluşi de cârpe la cerşit şi poze cu false bolnave de cancer în online
Farsele de la început de an

Farsele de la început de an. O vorbă din popor spune că ”lupul își schimbă părul, dar năravul ba”, este și cazul unor români care nu și-au lăsat obiceiurile în 2022 și le-au luat cu ei și în noul an.

Citește și Ela și Petrică sunt împietriți de durere! Tinerii și-au pierdut bebelușul chiar înainte să se nască: „Îngerașul meu a vrut să mă vegheze de sus”

Farsele de la început de an

De exemplu, doi tineri din București au fost reținuți pentru şantaj şi instigare la şantaj, după ce au înscenat răpirea unuia dintre ei și i-au cerut mamei acestuia o sumă de bani în schimbul eliberării.

Speriată, femeia a cerut ajutorul Poliției, căreia i-a transmis că a primit o înregistrare în care fiul său apare legat, iar cei care îl ţin ostatic îi cer suma de 1.500 de euro.

În urma acestei sesizări, polițiștii au deschis care a scos la iveală faptul că tânărul şi-a înscenat răpirea, cu ajutorul unui prieten care l-a legat, în speranța că mama sa îi va da banii de care avea nevoie pentru a-și achita o datorie.
”Poliţiştii au reuşit identificarea locului unde se presupune că s-ar fi săvârşit fapta, însă până în momentul intervenţiei poliţiştii au primit un nou apel, prin 112, de la presupusa victimă care a sesizat acelaşi lucru, că a fost lipsit de libertate. Poliţiştii s-au deplasat la locaţie, au identificat persoanele implicate şi le-au condus la audieri. Din cercetări a reieşit faptul că acesta şi-a înscenat o răpire cu sprijinul unui prieten care l-a ajutat să îl lege de mâini şi de picioare şi a transmis, mai departe, filmările mamei lui. În urma audierilor, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi instigare la şantaj, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală”, au transmis reprezentanții Poliţiei Române.

Femei cu bebeluşi de cârpe la cerşit: „Un bănuţ pentru lapte praf”

Poliţia Locală Sector 6 a anunțat vineri că un alt fenomen bizar a început să ia amploare la început de an  pe străzile din București. Este vorba despre femei cu bebeluşi în braţe cerşesc la semafor „un bănuţ pentru lapte praf”.

Oamenii legii transmit că în brațele acestor cerșetoare nu se află copii, ci păpuși din cârpe.

”Atenţie! Nu vă lăsaţi păcăliţi! În braţele cerşetoarelor nu sunt copii, ci păpuşi din cârpe. Poliţia Locală Sector 6 a prins în fapt mai multe impostoare, pe care le-a sancţionat cu amendă. Ţi se rupe sufletul când vezi o femeie cu pruncul în braţe, stând cu orele pe străzi, în frig, cerând ajutor. Mulţi, miloşi, îşi deschid imediat portofelele. S-a întâmplat joi, 5 ianuarie, în intersecţia Cotroceni cu Piaţa Leu, unde o astfel de femeie apela la mila şoferilor. „De ce ţii copilul în frig? Vrei să te ajute cineva de la DGASPC?”, a întrebat-o un şofer. „Nu, nuuu, îmi trebuie doar bani pentru lapte”, a răspuns cerşetoarea. Poliţia Locală Sector 6, aflată prin zonă s-a sesizat în acest caz. A constatat, astfel, că femeia ţinea în braţe nu vreun bebeluş adevărat, ci o „păpuşă” din cârpe, băgate într-o salopetă de copil”, spune Poliţia Locală Sector 6.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Sector 6  nu este singura şi nici la prima abatere.

”Joi au fost prinse trei cerşetoare cu păpuşi din haine, în zone diferite ale Sectorului 6. Săptămâna trecută, de asemenea, alta. Sunt persoane tinere, în putere, care pot munci şi refuză sprijinul Direcţie Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei. Azi, 6 ianuarie, o altă femeie cu păpuşă în braţe apela la mila şoferilor în zona Grozăveşti”, transmite instituția.

Poze cu false bolnave de cancer în online

Fotografia unui cunoscut drept medic din Pakistan a fost folosită în cadrul unei acţiuni de strângere de fonduri pe rețelele de socializare.

Beneficiara era prezentată drept o femeie de 25 de ani, mama unui copil de cinci ani, care suferă de cancer şi are nevoie urgentă de 15.000 de euro pentru un tratament în Turcia.

”Nu e cazu meu, postez acest caz să ajungă la cât mai multă lume, haideţi să ajutăm!! Cancerule, nu lua mama unui copilaş. Oameni buni, în mâinile noastre stă singura şansă la viaţă pe care Dianei nu a mai primit-o. are CANCER. O formă agresivă, care îi ia din viaţă cu fiecare secundă care trece. Are 25 de ani şi este mama unui băieţel de cinci ani. A trecut prin operaţii grele şi tratamente extrem de dureroase, dar boala nu a dispărut. La un moment dat, după o operaţie, a intrat în stop cardio – respirator şi pur şi simplu a văzut un drum şi o lumină albă care venea spre ea. Familia l-a dus pe copilaşul ei Gabriel la ea şi acesta a tot strigat-o MAMA! MAMA! iar mama lui s-a trezit din comă. Dumnezeu a trimis-o înapoi când a auzit glasul copilaşului ei.

În România, nu a mai primit de la nici un medic şanse la viaţă. Dar Dumnezeu e bun şi i-a scos în cale singurii medici care i-au mai oferit o şansă la viaţă. Această şansă costă 15 000 euro, bani pe care trebuie să îi adune până în luna aprilie. Da, peste 3 luni de zile este aprilie şi atunci ar trebui să meargă în Turcia la operaţie. Haideţi să o ajutăm. Fiecare am putea fi în locul ei. Ce ne-am bucura fiecare de orice ajutor, doar să ştim că nu ne rămân copiii orfani. Bani mai facem fiecare. Totul se întoarce. Puteţi dona în următoarele conturi:…”, este mesajul postat de un bărbat pe Facebook.

Postarea le-a atras atenția unor internauți care și-au dat seama şi textul menit să îi înduioşeze este preluat, cu câteva modificări, dintr-una  mai veche prin care, de asemenea, se cereau bani pentru o femeie bolnavă. Aceștia au arătat că povestea este aceeaşi, cuvânt cu cuvânt, schimbate fiind doar datele presupusei bolnave: în postarea din decembrie, bolnava are 29 de ani, nu 25, fiul ei se numeşte Zian, nu Gabriel şi are doi ani, nu cinci. Iar suma necesară este de 60.000 de euro, nu 15.000.
Se pare că bărbatul care a postat mesajul despre strângerea de fonduri pe grupul de Facebook nu este foarte activ pe reţelele de socializare. Însă în noiembrie, a demarat o altă strângere de fonduri, în cadrul căreia şi-a propus să adune 950 de lei pentru o asociaţie din Statele Unite ale Americii. La acel moment în cadrul campaniei sale nu au existat donatori.

Citește și Deputatul bătăuş de la AUR, exclus din partid. George Simion îi cere şi demisia acestuia din Parlament